НОВИНИ

Лудогорец посреща Левски в полуфиналите за Купата на България

Лудогорец Левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:49, 13.04.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Лудогорец и Левски ще се изправят един срещу друг в сряда от 19.00 часа в първи полуфинален сблъсък за Купата на България.

"Орлите" посрещат своя съперник на стадион "Хювефарма Арена" в Разград, а реваншът между двата тима ще бъде на "Герена" в петък, 22 април.

Купата на България е голямата цел на Левски през този сезон, като "сините" продължават да са в търсене на първи трофей от 2009 година насам. От своя страна Лудогорец също са пределно амбицирани да триумфират в надпреварата, която са печелили само два пъти, въпреки че в последното десетилетие са абсолютен хегемон в първенството. За последно разградчани са печелили този трофей през 2014 г., а последното им участие на финал е през 2017 г.

От своя страна Левски е в серия от три поредни загубени финала в турнира - през 2013 г., 2015 г. и 2018 г. съответно от Берое, Черно море и Славия. За последно "сините" печелят трофея през 2007-ма година под ръководството на сегашния си треньор Станимир Стоилов.

"Нашето настроение трябва да е бойко. Феновете искат да дадем битка. Няма какво да губим, а само да спечелим. Ще търсим положителен резултат“, коментира Стоилов на пресконференция във вторник.

„Тази среща ще е по-различна, защото сме в друго състезание. Подготвяме се добре, има две срещи, искаме на финал за Купата на България и да покажем, че сме по-добри от Левски“, сподели колегата му от Лудогорец Анте Шимунджа.

Двубоят между Лудогорец и Левски започва в 19.00 часа в Разград.

В първия полуфинален сблъсък ЦСКА победи Славия с 2:0 на стадиона в кв."Овча купел", а след срещата треньорът на "червените" Стойчо Младенов подаде оставка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наталия Киселова: На теория може предсрочно да бъде прекратен мандатът на главния прокурор
Наталия Киселова: На теория може предсрочно да бъде прекратен мандатът на главния прокурор
Протест на пътни строители заради спрени ремонти (Снимки)
Протест на пътни строители заради спрени ремонти (Снимки)