НОВИНИ

Лудогорец посреща Олимпиакос в битка с голям залог

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:11, 10.08.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
лудогорец посреща олимпиакос битка голям залог
Слушай новината

Тази вечер от 21.00 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград българският шампион Лудогорец ще се опита да направи голяма крачка към груповата фаза на Шампионската лига в мача реванш срещу гръцкия първенец Олимпиакос.

Преди седмица двата тима направиха 1:1 в Пирея, което остава сблъсъка напълно отворен, а със сигурност и Лудогорец, и Олимпиакос имат своите амбиции за място в групите на най-престижния европейски клубен турнир.

Разградчани напомниха за най-добрите си дни в Европа преди седмица на "Георгиос Караискакис", като дори имаха шанс да спечелят в края, но Кирил Десподов пропусна страхотна възможност да отбележи.

От друга страна, гръцкият тим ще е мотивиран да се реваншира пред своите фенове за домакинското равенство и определено има намерения сериозно да затрудни състава на Валдас Дамбраускас.

Литовският треньор на Лудогорец вчера изрази увереност, че неговият отбор ще бъде краен победител, но призна, че очаква тежък мач.

Дамбраускас няма кадрови проблеми в състава си, но няма да може да разчита на Бърнард Текпетей, който е наказан заради натрупани жълти картони.

Залогът в тази среща е място в плейофите на Шампионската лига и минимум 5 милиона евро, гарантирани от наградния фонд на УЕФА.

При успех, Лудогорец ще се доближи само на една стъпка от място в групите на най-престижния европейски клубен турнир, където ги очаква по-добрият в сблъсъка Малмьо - Глазгоу Рейнджърс.

Загуба тази вечер пък би изпратила българския шампион в плейофния кръг на турнира Лига Европа, където ще ги очакват мачове срещу Линкълн Ред Импс или Слован (Братислава).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Робева: Русия е най-силната школа, затова победата на нашите момичета е още по-значима
Робева: Русия е най-силната школа, затова победата на нашите момичета е още по-значима
"Демократична България": Не можем да подкрепим предложението на ИТН за състав на Министерски съвет
"Демократична България": Не можем да подкрепим предложението на ИТН за състав на Министерски съвет