НОВИНИ

Лудогорец: Преборихме няколко именити клуба от Европа за Десподов

bnt avatar logo
от Калоян Николов
12:54, 06.10.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Български футбол
лудогорец преборихме няколко именити клуба европа десподов

Лудогорец осъществи поредния си трансферен удар!

Деветкратният шампион на България по футбол се пребори с няколко именити клуба от Европа за подписа на нападателя Кирил Десподов от Каляри, съобщиха "орлите" на клубния си сайт.

"Националът ще играе в Лудогорец като преотстъпен за една година с опция за закупуване. Вечерта в понеделник Десподов подписа своя договор, след което се присъедини към лагера на националния отбор преди решителния мач с Унгария и срещите с Уелс и Финландия от Лигата на нациите. След въпросните двубои Кирил Десподов ще започне тренировки с Лудогорец. Тогава ще бъде и представен пред медиите. Футболист №1 на България за 2018 г. ще носи фланелката с номер 11.

Роденият на 11 ноември 1996 г. започва кариерата си в Литекс през 2011 г. От 2016 г. до 2019 г. играе за ЦСКА, след което е продаден на Каляри. Като футболист на италианския отбор от Серия А е преотстъпен на австрийския Щурм, където през миналия сезон записва 21 мача с 9 гола в първенството и турнира за Купата.

Кирил Десподов има 55 мача и 17 гола за всички формации на националния отбор на България, включително и представителния тим.

Десподов е седмият нов футболист, привлечен в Лудогорец този този сезон. Преди него с отбора подписаха Алекс Сантана, Бернард Текпетей, Ихинио Марин, Елвис Ману, Оливие Вердон и Жосуе Са", се казва още в официалното обръщение на Лудогорец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тир блъсна колоездач във Велико Търново
Тир блъсна колоездач във Велико Търново
Дерменджиев повика талант на Лудогорец за мачовете на националния
Дерменджиев повика талант на Лудогорец за мачовете на националния