НОВИНИ

Лудогорец представи Аслак фон Витри

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:47, 31.08.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
лудогорец привлече защитник елита нидерландия
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец представи второто ново попълнение в тима през лятото, а именно норвежкият краен бранител Аслак фон Витри.

26-годишният футболист пристига от елитния нидерландски АЗ Алкмаар, като фланелката на "орлите" му бе лично връчена от спортния директор на разградчани Георги Караманджуков.

Фон Витир разкри, че се чувства напълно готов да дебютира за новия си клуб още утре вечер по време на мача за Суперкупата срещу Левски и призна, че не е чувал нищо за "сините".

"Не съм бил до момента в България. Всичко изглежда доста добре и съм впечатлен от клуба и от страната, в която дойдох. Не съм чувал за Левски, но знам, че това е един от топ отборите през последните години. Ако треньорът реши да ме използва, аз съм на 100% готов. Може да разчита на мен", заяви юношата на Розенборг.

Крайният бранител сравни още Лудогорец с част от предишните клубове в своята кариера и сподели какви са неговите лични цели в Разград.

"Лудогорец е добро име за Европа, участник в груповата фаза на Лига Европа, три пъти в елиминационната фаза. Много пъти е печелил титлата този клуб. С треньора имаме еднакви амбиции да печелим. Идвам от Швеция, където дербитата се играят пред 50 хиляди, така че 20-30 хиляди не са проблем. Не мога да сравня Лудогорец с АЗ Алкмаар, но това е стъпка напред особено заради участието в Лига Европа. Вероятно има разлика в нивото на първенствата. Целта ми е да спечеля титлата и да играя в Европа. За мен е важно да бъда по-добър футболист, да си развия кариерата и да направя следващите стъпки. Аз съм офанзивен краен защитник. Обичам да съм в наказателното поле на противника, да вкарвам голове и да давам асистенции", разкри норвежкият футболист.

Накрая Аслак фон Витри коментира накратко и жребия на "орлите" в турнира Лига Европа, където те се паднаха в една група с отборите на Рома, Бетис и ХИК Хелзинки.

"Големи клубове, добри съперници, но вкъщи винаги трябва да сме с нагласата да печелим. Трябва да сме в топ форма, за да вземем точки от тях. Ще бъдат със сигурност интересни мачове", завърши новото попълнение на Лудогорец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изписаха бебето на починалата родилка от Горна Оряховица
Изписаха бебето на починалата родилка от Горна Оряховица
Товарен влак се запали рано тази сутрин на гара Каспичан
Товарен влак се запали рано тази сутрин на гара Каспичан