НОВИНИ

Лудогорец приема Локо Сф в търсене на първото място в Първа лига

Локомотив София Лудогорец
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 21.04.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец приема Локомотив София във втория двубой от петъчната програма на 27-ия кръг в Първа Лига. Мачът на „Хювефарма Арена“ започва в 18:45 часа.

Лудогорец ще се опита да измести ЦСКА от първото място в класирането с успех при домакинството си на Локомотив София. След равенство на „червените“ в голямото дерби с Левски в началото на тази седмица, авансът на столичани на върха в подреждането стана само две точки. По този начин „орлите“ ще изпреварят конкурента си за титлата, ако вземат трите точки срещу столичните „железничари“.

Разградчани подобриха резултатите си след идването на новия треньор Ивайло Петев, като записаха четири поредни победи под негово ръководство, макар че представянето им продължава да бъде неубедително. В последния кръг те победиха трудно след обрат Арда с 2:1 в Кърджали, благодарение на два гола на Игор Тиаго.

Домакините имат проблеми с контузени, като последният такъв е Дени Групер, който се присъдени към дългия списък на играчи, лекуващи травми, в лазарета. Там са още капитанът Антон Недялков, Тодор Неделев, Рик Джонатан, Диниш Алмейда и Доминик Янков. Педро Нареси пък е наказан и също ще пропусне днешната среща.

От своя страна „железничарите“, които в последния кръг победиха Пирин, все още имат теоретичен шанс за участие в първата шестица в плейофите, но изостават на шест точки от шестия Локомотив Пловдив и нямат право на грешки.

Старши треньорът Станислав Генчев, няма да може да разчита на Матеус Дуарте, който е наказан.

„Железничарите“ пък никога не са вкарвали повече от един гол при гостуване за мач в Разград. По-рано през сезона обаче тимът надделя наш шампионите с минималното 1:0, което е и една от двете загуби за „орлите“ през сезона до момента в първенството.

Главен съдия на мача е Георги Димитров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баскетболистът Иван Мутафчиев ще играе за тима на Университета Мейн в Огъста, САЩ
Баскетболистът Иван Мутафчиев ще играе за тима на Университета Мейн в Огъста, САЩ
Президентът на БФВТ Ариф Маджид поздрави Карлос Насар за европейската титла
Президентът на БФВТ Ариф Маджид поздрави Карлос Насар за европейската титла