НОВИНИ

Лудогорец привлече десен защитник от Олимпиакос

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:20, 01.02.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец обяви трансфера на испанския десен краен бранител Гонзало Авила Гордон, по-известен като Пипа, който пристига в Разград от гръцкия гранд Олимпиакос.

Пипа е преминал успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете и вече е с новите си съотборници в турския курорт Белек. По-рано днес пък испанецът беше официално представен като нов футболист на "орлите" от спортния директор Георги Караманджуков.

"Пожелавам на Пипа много страхотни моменти в Лудогорец. Вярвам, че ще изиграе силни мачове и ще изпита удоволствието от големите победи", коментира Караманджуков.

В своята кариера Гонзало Авила Гордон освен за Олимпиакос е играл още за тимовете на Хъдърсфийлд в Англия и испанските Химнастик и Еспаньол, като с екипа на "бяло-сините" дори се е изправял срещу Лудогорец в турнира Лига Европа през сезон 2019/20.

"Идвам в много сериозен клуб. Знам какво означава Лудогорец. Искам да играя и да се развивам. Затова избрах този отбор. През 2019 г. бях в Еспаньол, когато играхме срещу Лудогорец. Познавам добре Франко Русо, с когото сме играли в Испания", коментира при представянето си Пипа, който в Разград ще носи фланелката с №2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдебен иск за 300 000 лв. обезщетение внесе едно от семействата с разменените бебета
Съдебен иск за 300 000 лв. обезщетение внесе едно от семействата с разменените бебета
Депутатите обсъждат промени в Кодекса на труда
Депутатите обсъждат промени в Кодекса на труда