НОВИНИ

Лудогорец привлече нападател от елита на Аржентина

Лудогорец
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:10, 12.02.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец привлече нападателя Матиас Тисера, който за последно игра в елитния аржентински Атлетико (Платенсе).

Договорът е факт, след като роденият на 6 септември 1996 г. футболист прекрати официално отношенията си с Платенсе и премина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете, информират от българския клуб.

Аржентинецът, който ще носи фланелката с №10, ще бъде представен пред медиите на пресконференция в понеделник (14 февруари) в 13.00 ч. на стадион „Хювефарма Арена“ и ще се включи активно в тренировъчния процес на отбора.

Матиас Тисера е проектонационал на Аржентина. Започва да играе футбол в школата на Нюелс Олд Бойс. През 2017 г. Тисера стига до представителния тим на емблематичния клуб от Росарио, за който има мачове в Първа лига на Аржентина. Впоследствие играе под наем в Килмес, Индепендиенте (Ривадавия) и Атлетико (Платенсе), който впоследствие го купува от Нюелс Олд Бойс. През миналия сезон Матиас Тисера изиграва 32 мача с Атлетико (Платенсе) в Първа лига на Аржентина, като отбелязва 14 гола. Това го превръща в един от голмайсторите в елита на първенството на латиноамериканската държава.

„С идването ми в Лудогорец сбъдвам една моя мечта да играя в Европа. Впечатлен съм от новия ми клуб, в който има страхотни футболисти“, бе първият коментар на Матиас Тисера.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата призова да се вземат мерки заради Луковмарш
Прокуратурата призова да се вземат мерки заради Луковмарш
Норвегия маха всички ковид ограничения
Норвегия маха всички ковид ограничения