НОВИНИ

Лудогорец продължава без грешка през пролетта в Първа лига след драматичен успех над Локомотив Пд

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:30, 30.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
лудогорец продължава без грешка пролетта първа лига драматичен успех локомотив
Слушай новината

Отборът на Лудогорец записа шестата си последователна победа в същия брой мачове след началото на пролетния полусезон в Първа лига, след като в 26-ия кръг надиграха трудно като гост състава на Локомотив Пловдив.

Разградчани се наложиха с 2:1, а в герой за тях се превърна бившия играч на "смърфовете" Диниш Алмейда, който реализира победния гол в края на редовното време на срещата.

Преди това "орлите" бяха повели в 30-ата минута, когато Клод Гонасалвеш съумя да открадне топката в половината на съперника и да комбинира с Бърнард Текпетей, който отбеляза с хубав изстрел от дистанция.

Футболистите на Александър Томаш обаче реагираха почти веднага и само шест минути по-късно Дион се реваншира с прецизно центриране към Мичи Нтело, който се измъкна от "зелената" отбрана и отблизо реализира за 1:1.

През второто полувреме и двата тима имаха своите шансове да стигнат до втори гол, но при два от тях вратарите Кристиян Томов и Серджио Падт демонстрираха своя рефлекс, за да запазят равенството.

В 83-ата минута Лудогорец бе много близо до това отново да излезе напред в резултата, но бранителят Оливие Вердон видя как изстрелът му с глава се отбива от страничния стълб на вратата на "черно-белите".

Решителното попадение за състава на Георги Дерменджиев все пак стана факт в последната 90-ата минута, когато защитата на Локомотив Пловдив не се справи с изчистването на една топка, която попадна на пътя на Диниш Алмейда, който с удар от въздуха наказа бившия си клуб и донесе успеха на разградчани.

След него 12-кратните шампиони на България събраха 60 точки и отново отвори разлика от 6 спрямо втория Черно море. "Смърфовете" пък остават на 5-ото място с 47 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бившият баскетболен национал Хрисимир Димитров вдъхнови младите надежди на плевенския Спартак
Бившият баскетболен национал Хрисимир Димитров вдъхнови младите надежди на плевенския Спартак
Георги Граматиков отпадна в 1/16-финалите на турнира по джудо от Големия шлем в Анталия
Георги Граматиков отпадна в 1/16-финалите на турнира по джудо от Големия шлем в Анталия