НОВИНИ

Лудогорец разби десет от Ботев Враца, "орлите" отново вкараха 5 гола в Първа лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:55, 05.08.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
лудогорец разби десет ботев враца орлите отново вкараха гола първа лига
Слушай новината

Отборът на Лудогорец записа втората си поредна победа в Първа лига с резултат 5:0, а този път жертва на разградчани стана тимът на Ботев Враца в среща от 4-ия кръг.

По този начин футболистите на Ивайло Петев си върнаха доброто настроение след отпадането от Шампионската лига и вече гледат към вторник и гостуването на казахстанския Астана в среща от третия предварителен кръг на Лига Европа.

На стадион "Христо Ботев" във Враца "орлите" започнаха да натискат още в самото начало и в 8-ата минута Руан Секо даде аванс на състава, ознаменувайки с гол своя дебют за българския шампион.

Малко след изминаването на първия четвърт час от двубоя домакините трябваше да понесат още един тежък удар след изгонването на Диого Барбоса. Португалецът влезе опасно в краката на Кайо Видал и въпреки че първоначално получи жълт картон след преразглеждане на ситуацията с ВАР главният арбитър Георги Гинчев промени решението си и вдигна на играча на Ботев Враца червен картон.

Останали с човек по-малко, врачани някак си успяха да задържат минималният си пасив до почивката, но след нея разградчани се развихриха.

Първо, в 48-ата минута Франсиско Хавиер Идалго Гомес, по-известен като Сон, удвои аванса за тима на Ивайло Петев, реализирайки също своето първо попадение с екипа на Лудогорец.

Между 62-ата и 64-ата минута пък "орлите" се възползваха от две грешки в отбраната на домакините след изпълнения на ъглови удари и с голове на Педро Нарси и Аслак фон Витри покачиха резултата на 4:0.

Крайното 5:0 пък оформи капитанът Кирил Десподов, който влезе като резерва и в 72-ата минута се разписа с елегантен прехвърлящ удар.

В подреждането този успех изкачи разградчани до 4-ото място с актив от 6 точки, докато Ботев Враца са 10-ата позиция с 3 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Икономическата и финансова ситуация в страната - предизвикателства пред правителството
Икономическата и финансова ситуация в страната - предизвикателства пред правителството
Конференция в Джеда: 40 страни обсъждат мирно решение на войната в Украйна
Конференция в Джеда: 40 страни обсъждат мирно решение на войната в Украйна