НОВИНИ

Лудогорец разгроми Хебър отново и ще спори с Ботев Пловдив във финала за Купата на България

„Орлите“ спечелиха безпроблемно и реванша срещу Хебър с 5:0 и така с общ резултат 9:0 си осигуриха продължаване напред в надпреварата.

лудогорец разгроми хебър отново спори ботев пловдив финала купата българия
bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 02.05.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец е вторият финалист в турнира за Купата на България по футбол. „Орлите“ спечелиха безпроблемно и реванша срещу Хебър с 5:0 и така с общ резултат 9:0 си осигуриха продължаване напред в надпреварата. В битката за трофея играчите на Георги Дерменджиев ще се изправят срещу Ботев Пловдив, който в другия полуфинал отстрани ЦСКА с общ резултат 3:0.

Ивайло Чочев откри резултата в петата минута след изпълнение на ъглов удар. Полузащитникът се извиси в наказателното поле и засече неспасяемо с глава.

В 22-та минута Лудогорец удвои аванса си. Иван Дишков сбърка при овладяването на наглед лесна топка в центъра на терена и позволи на Кайо Видал да му отнеме. Бразилецът напредна до наказателното поле, преодоля защитник и реализира в мрежата на Загорски за 2:0.

Минута преди края на първата част гостите поведоха с 3:0. Клод Гонсалвеш се разписа с красиво изпълнение в горния ляв ъгъл от около 20 метра, с което не остави шансове на стража на домакините.

В 75-та минута Матиас Тисера също се разписа, след като бе изведен зад защитата от Тодор Неделев, изпревари излезлия напред Мартин Янков и вкара в опразнената врата за 4:0.

В 90-та минута централният защитник Ноа Сонко Сундберг оформи крайния резултат, след като се озова на добра позиция след изпълнение на корнер и с мощен изстрел от дъгата на наказателното поле разстреля Янков за 5:0.

Така Лудогорец продължава защитата на трофея си от миналата година. Финалният сблъсък за Купата на България е насрочен за 15 май на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата.

Лудогорец и Ботев ще се срещнат за трети път на финала в надпреварата. Разградският тим триумфира през 2014 година, когато надделя с 1:0 на стадион „Лазур“ в Бургас, а през 2017 г. „канарчетата“ ликуваха след успех с 2:1 в София.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коди Милър-Макинтайър: Направихме повече от това, което хората очакваха
Коди Милър-Макинтайър: Направихме повече от това, което хората очакваха
Спортни новини 02.05.2024 г., 20:50 ч.
Спортни новини 02.05.2024 г., 20:50 ч.