НОВИНИ

Лудогорец с интерес към наставника на Мура

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:17, 02.12.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
лудогорец интерес наставника мура
Снимка: NŠ Mura
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец продължава усилено с търсенето на нов постоянен треньор, а последното име, което се появи в списъка е това на Анте Шимунджа, който понастоящем е начело на Мура.

50-годишният словенски наставник води "черно-белите" от лятото на 2017 година, като през миналия сезон изведе тима до първа титла на Словения в историята.

През настоящата кампания пък Мура успя да се добере до дебютно участие в груповата фаза на европейски клубен турнир, достигайки до групите до Лигата на конференциите.

Преди точно една седмица пък словенският тим записа престижна победа с 2:1 срещу Тотнъм у дома, макар и вече да няма шансове за продължаване напред в турнира.

Добрата работа на Шимунджа в Мура обаче е привлякла вниманието към него, като освен Лудогорец интерес проявяват още Марибор и националният отбор на Словения.

Любопитното е, че Лудогорец и Мура се срещнаха през това лято в сблъсък от 2-ия предварителен кръг на Шампионската лига. Тогава, разградчани елиминираха словенски тим трудно след 0:0 в първия мач и успех с 3:1 в реванша.

В момента български тим е воден от Станислав Генчев, който кара своя трети престой като временен наставник на "орлите". Твърде вероятно обаче е той отново да се завърне към ролята си на помощник след края на есенния полусезон, като остава въпроса кой ще поеме Лудогорец.

Преди време се появиха слухове, че фаворит за поста е бившият селекционер на националния отбор на Северна Македония Игор Ангеловски, който класира страната за участие на УЕФА Евро 2020.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омикрон вече е в Гърция
Омикрон вече е в Гърция
16 деца и двама възрастни от детската градина в София са установени с бактериален менингит
16 деца и двама възрастни от детската градина в София са установени с бактериален менингит