НОВИНИ

Лудогорец с разгромна победа над Берое

лудогорец разгромна победа берое
bnt avatar logo
от БНТ
23:19, 27.08.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец за трети мач този сезон вкара 5 гола на съперник в Първа лга. Шампионите победиха с 5:0 Берое, който последва съдбата на Ботев Враца и Етър, които също отнесоха пет попадения от "орлите".

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на домакините. Иван Йорданов сбърка при изнасянето на топката, а Тиаго Сейхас шутира, но Симон Слуга се справи, избивайки в корнер.

В 12-ата минута Иван Йорданов стреля, но топката се отби в бранител на Берое, след което излезе в ъглов удар. Футболистите на Лудогорец стигнаха до първия гол в Разград. В 19-ата минута Франко Русо откри резултата с глава след поредното добро центриране от Иван Йорданов. Бранителят успя да се извиси над всички и майсторски да накаже стража на старозагорци.

Секунди по-късно и Рик Джонатан обстрелва вратата на Родриго Ачинели, но топката попадна право в ръцето му. В 24-ата минута домакините бяха близо и до втори гол. Руан Секо излезе очи в очи с вратаря, който обаче успя да скъси ъгъла и да избие с крак удара на стрелеца.

В 31-ата минута логичното се случи. Сон пусна пас към Бърнард Текпетей в наказателното поле, който с техничен удар прати топката в мрежата на Ачинели.

По-малко от минута по-късно отново Текпетей бе близо да накаже слабата игра на гостите в защита, но този път стражът на Берое се справи.

Втората част продължи в същото темпо. Три минути след подновяването на играта Педро Нареси опита техничен изстрел, но топката попадна право в ръцете на вратаря.

Отговорът бе моментален. Капитанът на гостите Тиаго Сейхас отправи бомбен шут, но право в ръцете на Симон Слуга.

В 56-ата минута играчите на Берое можеха да намалят резултата. Енцо Еспиноса стреля, но топката бе блокирана от резервата Георги Терзиев.

В 67-ата минута Тиаго Сейхас направи груба грешка. Клод Гонсалвеш открадна кълбото пред наказателното поле, след което пусна пас към Якуб Пьотровски. Полякът с точен удар не остави шанс на Родриго Ачинели.

В 74-ата минута станахме свидетели на един изключително красив момент. Резервата Кайо Видал получи топката в наказателното поле, финтира бранител на съперника, след което със страхотен изстрел записа името си сред голмайсторите.

Малко по-късно Педро Нареси направи майсторски финт, с който се освободи от защитник и шутира, но Ачинели изби.

В 84-ата Спас Делев също наказа старозагорци. Опитният футболист матира стража след перфектно изпълнен пряк свободен удар.

В продължението Марк Севайос пропусна добър шанс да вкара почетен гол на Лудогорец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландия при жените и САЩ при мъжете спечелиха щафетите на 4х400 м на световното първенство по лека атлетика
Нидерландия при жените и САЩ при мъжете спечелиха щафетите на 4х400 м на световното първенство по лека атлетика
Осасуна се наложи над Валенсия в добавеното време на мача
Осасуна се наложи над Валенсия в добавеното време на мача