НОВИНИ

Лудогорец се класира за финала за Купата на България след драма с дузпи срещу Черно море

bnt avatar logo
от Калоян Николов
22:02, 11.05.2023
Чете се за: 05:02 мин.
Спорт
лудогорец класира финала купата българия драма дузпи черно море
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Лудогорец е класира за финала в турнира за Купата на България. „Орлите“ сториха това, след като в полуфиналите отстраниха тима на Черно море след изпълнение на дузпи 4:1, като общият резултат от двата мача бе 3:3.

Съставът на Ивайло Петев започна по-активно срещата и можеше да открие резултата в 14-ата минута, когато Кирил Десподов центрира от фаул в наказателното поле на „моряците“, където Игор Пластун се извиси във въздуха и стреля с галва, но топката се отби в горната греда на вратата, пазена от Иван Дюлгеров.

Три минути преди края на първата част Десподов отново центрира от непряк свободен удар в пеналтерията на гостите от Варна, където Оливие Вердон стреля с глава, стражът Дюлгеров изби, но право в тялото на връхлитащия Пластун и топката се озова в мрежата. Голът обаче бе отменен заради засада на украинския бранител на Лудогорец.

Противно на показаното до момента Черно море поведе десетина минути след началото на второто полувреме. Мазир Сула проби по левия фланг и центрира диагонално в наказателното поле на „орлите“, като Игор Пластун в опит да изчисти топката я продължи към втората греда, където Васил Панайотов с плонж с глава прати топката в близкия ляв ъгъл на вратаря Симон Слуга.

Радостта на „моряците“ бе кратка, тъй като Лудогорец изравни резултата 120 секунди по-късно. Кирил Десподов бе изведен отляво почти до аутлинията в половината на Черно море, където центрира в пеналтерията на гостите, а на точката за изпълнение на дузпа нисичкият Спас Делев с глава прати кълбото в долния ляв ъгъл на вратаря Дюлгеров.

„Моряците“ пратиха мача в две продължения по 15 минути с попадение в последните секунди от петминутното добавено време на мача. Вратарят Дюлгеров прати висока дълга топка в наказателното поле на „орлите“, където капитанът Даниел Димов игра с глава, кълбото стигна до Живко Атанасов, който също с глава продължи към връхлитащият Матеус Машадо, като топката се удари в бедрото му и влетя в долния десен ъгъл на стража Слуга за 2:1.

Двата тима не успяха да си вкарат повече попадение и спорът от сблъсък трябваше да се реши с дузпи. „Орлите“ показаха по-точен мерник от „бялата“ точка, като реализираха четирите си опита, докато Атанас Илиев и Пешеко от тима на Черно море не успяха да се разпишат от 11-те метра.

Старши треньорът Ивайло Петев поздрави играчите на Лудогорец за това, че не рухнаха след втория гол за Черно море и надиграха категорично съперника при дузпите. Разградчани вкараха всичките си четири удара от бялата точка и елиминираха съперника на полуфиналите за Купата на България.

"Това бе турнирна битка, в която имахме гол преднина. Не играхме лошо, имахме четири или пет сто процентови ситуации и можехме да решим мача. Не успяхме и допуснахме колективна грешка за техния гол", каза специалистът веднага след края на мача-реванш в Разград.

На Черно море не му достигна малко шанс, за да елиминира Лудогорец от турнира за Купата на България, заяви старши треньорът на "моряците" Илиан Илиев. Варненци спечелиха мача-реванш с 2:1 в Разград, но отстъпиха с 1:4 в дузпите.

"В дузпите трябват късмет, майсторство и самочувствие. Не успяхме да преминем напред, но пък футболистите ни си повярваха, че можем да отстраним Лудогорец. Опитахме, но при дузпите нямахме малко шанс", заяви треньорът на варненци.

Лудогорец ще спори с ЦСКА 1948 за националния трофей в сряда, 24 май, от 19 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силно представяне на Стилияна Николова, Боряна Калейн и Ева Брезалиева в първия ден на държавното по художествена гимнастика
Силно представяне на Стилияна Николова, Боряна Калейн и Ева Брезалиева в първия ден на държавното по художествена гимнастика
Бус на повикване - нов вид транспорт в три столични квартала
Бус на повикване - нов вид транспорт в три столични квартала