НОВИНИ

Лудогорец се наложи минимално над Локо Пловдив, Неделев с дебютен гол за „орлите“

bnt avatar logo
от Калоян Николов
22:26, 15.05.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
лудогорец наложи минимално локо пловдив неделев дебютен гол bdquoорлитеldquo
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Лудогорец постигна минимална, но ценна победа с 1:0 при домакинството си на Локомотив Пловдив в последен двубой от първия плейофен кръг в Първа лига.

„Орлите“ пратиха топката в мрежата на опитния страж Илко Пиргов още в петата минута, когато Кирил Десподов центрира от ъглов удар на границата на вратарското поле, където Педриньо стреля с глава, но право в тялото на вратаря на „смърфовете“, топката се озова в обсега на непокрития Кайо Видал, който от няколко сантиметра пред голлинията се разписа. Попадението не бе зачетено заради засада на 23-годишния халф на домакините.

Четири минути по-късно нов гол на разградчани не бе признат заради засада. Тодор Неделев с дълго, високо подаване от собствената си половина изведе Игор Тиаго по десния фланг, нападателят на Лудогорец финтира вратаря Пиргов и пусна успоредно подаване по земя към Видал, който с изстрел от движение се разписа в опразнената врата. Този път попадението бе отменено заради засада на Тиаго при подаването на Неделев.

Все пак натискът на „орлите“ се материализира в 42-ата минута. Франко Русо пусна подаване през центъра към Игор Тиаго пред дъгата на наказателното поле на Локомотив Пловдив, бразилецът с едно докосване пусна топката надясно към Тодор Неделев, който нахлу в пеналтерията, премина покрай Пиргов и с изстрел от близка дистанция се разписа на празна врата.

През второто полувреме Игор Тиаго можеше да реши всичко в полза на състава на Ивайло Петев, но пропусна да се разпише на празна врата в 49-ата минута.

Четвърт час преди края на срещата Лудогорец получи правото да изпълни дузпа за съприкосновение между резервата Кистиан Пинедал и Кайо Видал в наказателното поле на „смърфовете“, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР, реферът Волен Чинков отмени наказателния удар и показа жълт картон за симулация на футболиста на „орлите“.

В калсирането Лудогорец е лидер със 77 точки, на пункт пред втория ЦСКА. Локомотив Пловдив пък заема шестото място с 50 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Минимум петима българи ще участат в основната схема на турнира за мъже от ITF в Пазарджик
Минимум петима българи ще участат в основната схема на турнира за мъже от ITF в Пазарджик
Коалицията ПП-ДБ поиска изслушването на Гешев, Сарафов и Ясен Тодоров в НС
Коалицията ПП-ДБ поиска изслушването на Гешев, Сарафов и Ясен Тодоров в НС