НОВИНИ

Лудогорец се справи с чешкия Сигма Оломуц и се върна към успехите в контролите

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:52, 31.01.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
лудогорец справи чешкия сигма оломуц върна успехите контролите
Слушай новината

Лудогорец се завърна на победния път в контролните срещи по време на лагера си в Белек, Турция, след като в днешния ден надигра чешкия Сигма Оломоуц с 3:1.

Двубоят започна отлично за българския шампион, който имаше нужда от само 9 минути преди да открие резултата чрез Бърнард Текпетей, който се разписа с удар от дистанция.

Играчите на Сигма отговориха в 18-ата минута, когато те изпълниха ъглов удар, а след центрирането Якуб Покорни отклони топката към Лукаш Юлиш и той от непосредствена близост беше точен за 1:1.

Равенството в резултата се запази до 34-ата минута, в която разградчани организираха добра атака отдясно, завършила с подаване към Квадво Дуа, който с удар от границата на вратарското поле върна преднината на Лудогорец.

В началото на второто полувреме пък се стигна до ескалация на напрежението на терена, като в центъра на събитията беше Бърнард Текпетей, който размени думи с противников футболист, след което, видимо обиден от случилото се, свали фланелката си и напусна терена. В крайна сметка след няколко минутни разговори с щаба на "орлите" и с главния съдия, ганаецът беше убеден да се завърне на терена и да доиграе срещата.

Последваха минути на превъзходство от страна на състава, воден от Георги Дерменджиев, които обаче не доведоха до така търсения трети гол, а вместо това "зелените" трябваше да преглътнат един тежък удар около четвърт час преди края, когато Аслак фон Витри напусна терена контузен след сблъсък със съперник.

В крайна сметка натискът на "орлите" най-после даде резултат в 87-ата минута, когато Рик Джонатан се разписа с удар отдалеч, за да оформи и крайното 3:1 в полза на родния тим.

По този начин Лудогорец стигна до своята трета победа по време на лагера в Турция, а в събота (3 февруари) разградчани ще изиграят и последната си проверка по време на престоя си в Белек, в която техен съперник ще бъде още един отбор от Чехия - Млада Болеслав.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лорер: Има идея за добросъседски Шенген
Лорер: Има идея за добросъседски Шенген
В памет на Иван Иванов: БНТ ще излъчи "Всичко е любов" от 21 ч.
В памет на Иван Иванов: БНТ ще излъчи "Всичко е любов" от 21 ч.