НОВИНИ

Лудогорец замина за Словакия с амбиции за позитивен резултат, но без Спас Делев

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:25, 29.11.2023
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Отборът на Лудогорец отлетя тази сутрин за Словакия, където в утрешния ден се изправя срещу местния Спартак Търнава в мач от груповата фаза на турнира Лига на конференциите.

Един от ключовите футболисти в състава на Георги Дерменджиев - Спас Делев обаче не замина със своите съотборници, тъй като е болен и ще пропусне срещата. Извън сметките са и трайно контузените Марсел Хайстер, Иван Йорданов и Диниш Алмейда.

Двубоят на стадион "Антон Малатински" е в четвъртък вечер от 22:00 часа българско време, а евентуален успех ще остави "орлите" в битката за едно от първите две места в група "Н", които отварят вратите към участие във фазата на елиминациите през следващата пролет.

На тръгване от летище "Варна" техническият директор на Лудогорец Козмин Моци не скри, че излизане от групата е голямата цел пред тима в Европа, докато в родното първенство разградчани ще се стремят към това да завършат есенния дял на върха в подреждането.

"Мисля, че сме готови за мача със Спартак. Ще ни чака тежък двубой, който няма да има нищо общо с първия. Мисля, че момчетата ще направят всичко възможно да спечелим в Търнава. Всяка загуба е тежка, но искаме преди почивката да сме на първото място до пролетта, така че ще трябва да победим на "Армията", коментира бившият румънски футболист.

"Направихме всичко възможно, за да се изчисти терена за мача със Славия, тежки бяха условията, но това не е оправдание. Лудогорец знае, че трябва да излиза всеки мач за победа. Ако гледаме последните два мача в Европа, мисля, че имаме шанс да сме на едно от двете първи места", допълни Козмин Моци.

Опитният бранител Георги Терзиев пък изрази надежда, че Лудогорец ще покаже по-различно лице в сравнение с това от мача срещу Славия в Първа лига, който беше загубен с 2:3.

"Нагласата ни е да направим един добър мач, защото знаем, че имаме шансове да излезем от групата. Последният двубой в шампионата не беше много добър, но сега се надяваме да покажем друго лице. Надявам се загубата от Славия да ни служи за обица на ухото. Остана назад във времето и гледаме напред. Надявам се мачът с Фенербахче да ни е от полза и да продължим", сподели централният защитник.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лек спад в бизнес климата у нас отчита НСИ
Лек спад в бизнес климата у нас отчита НСИ
Бостън Селтикс, Ню Йорк Никс и Милуоки Бъкс се класираха за елиминациите на NBA in-season tournament
Бостън Селтикс, Ню Йорк Никс и Милуоки Бъкс се класираха за елиминациите на NBA in-season tournament