НОВИНИ

Лудогорец започва европейското си приключение от Косово

лудогорец обърна берое отвори разлика точки върха първа лига
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:09, 11.07.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският първенец Лудогорец започва поредната си европейска кампания, като надеждата е да намери път към групите на Шампионска лига.

Разградчани гостуват на косовския Балкани в мач от първия квалификационен кръг. Срещата в Прищина е във вторник от 21:45 часа българско време.

През миналия сезон домакините постигнаха нещо много шокиращо, като влязоха в груповата фаза на Лигата на конференциите. Въпреки това те са няколко стъпала под българския тим, който е фаворит както за класиране, така и за победа като гост в първия мач.

Лудогорец е подсилен от няколко европейски и южноамерикански футболисти, които му дават допълнително качество. Шампионите привлякоха две нови попълнения до момента през летния трансферен прозорец. Те взеха испанеца Сон и германеца Марсел Хайстер. Като нови играчи могат да се смятат Диниш Алмейда и Рик Джонатан, които получиха тежки контузии през зимата и пропуснаха близо шест месеца от миналия сезон. За сметка на това обаче тимът се раздели с основния си голмайстор от миналия сезон Игор Тиаго, който бе купен от Брюж.

Миналата година Лудогорец игра в груповата фаза на Лига Европа. Отборът записа няколко достойни представяния, като постигна победи срещу Андерлехт с 1:0 и ХИК Хелзинки с 2:0.

Трима играчи подсилиха домакините като свободни агенти през летния трансферен прозорец, като се очаква те да имат важна роля. От друга страна Лудогорец безспорно е един от най-силните отбор в първия предварителен кръг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Христов: Решението за продажбата на оборудването на АЕЦ "Белене" е прибързано
Росен Христов: Решението за продажбата на оборудването на АЕЦ "Белене" е прибързано
Как да пътуваме безопасно в горещините, ако имаме здравословен проблем?
Как да пътуваме безопасно в горещините, ако имаме здравословен проблем?