НОВИНИ

Луис Енрике е доволен от играта на ПСЖ срещу Милан

"Единственото, което не ми допадна е, че имахме сериозна заслуга да стане един луд мач", коментира специалистът

луис енрике пристигна лондон преговори челси
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:42, 08.11.2023
Чете се за: 04:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике не беше щастлив от поражението с 1:2 от Милан в Шампионската лига и обясни, че на терена на "Сан Сиро" "се е играло повече тенис, отколкото футбол". Но също така подчерта, че са "част от най-трудната група в Шампионската лига". В група F след четири кръга води Борусия (Дортмунд) със 7 точки, пред Пари Сен Жермен с 6, Милан след първата си победа снощи има 5, а на дъното за момента е Нюкасъл с 4.

Вероятно предпоставките за успех на французите са били повече от достатъчни, след като спечелиха първата среща между двата отбора на Парк де Пренс с 3:0. А сега още в 9-ата минута те откриха резултата с попадение на Милан Шкриняр, който се възползва от отклонена топка от бразилеца Маркиньос. Но акробатична задна ножица на Рафаел Леао три минути по-късно и победно попадение на Жиру пет минути след началото на втората част обърнаха хода на срещата.

"Хареса ми начина, по който играхме, тъй като отбелязахме първия гол и имахме много други възможности да вкараме още. Единственото, което не ми хареса е, че имахме сериозна заслуга да стане един луд мач. Все пак това не е тенис, а футбол. Атака за атака, от единия край до другия край на терена се местеха събитията. Аз не харесвам такива неща", споделя специалистът.

"Но феновете вероятно са се наслаждавали, тъй като и Майк Манян, и Джанлуиджи Донарума трябваше да правят поредица от акробатични спасявания, а в добавеното време новото корейско попълнение на парижани Ли Кан-Ин удари и горната греда", каза още той.

Килиан Мбапе имаше две или три чисти ситуации да вкара, както и Осман Дембеле. Но след като поведоха, Милан подобриха играта си в защита и за нас стана много по-трудно. Беше равностоен мач, два доста сходни като стил отбори се срещнаха. Предпочитам повече контрол върху средната зона и спиране на атаките им в зародиш, но вместо това беше атаки от край до край", коментира Енрике.

Феновете в Милано обаче явно не са забравили как Джанлуиджи Донарума си тръгна от града и от клуба, а подигравките са това, че е прекалено комерсиален човек не спираха и снощи. Феновете не спираха да му се подиграват и явно се бяха постарали с отпечатването на достатъчно фалшиви банкноти, които хвърляха по терена. Енрике обаче няма притеснения от подобни психоатаки.

"Той е силен характер, има и достатъчно опит. Наясно сме всички в този бизнес, че футболът е страст, феновете показаха каква е тяхната позиция. Атмосферата може да бъде такава само когато има отношение към даден играч. Джиджи направи добър мач, без съмнение", заяви още Енрике.

Но Милан, който до вчера не беше отбелязал гол, сега вкара два и се върна в играта. Журналистите попитаха бившия селекционер на Испания дали "росонерите" могат да бъдат приемани за един от европейските топ-отбори и в момента.

"Без никакво съмнение, това е очевидно! Това е толкова силна група, че има два мача до края и всеки от четирите отбора може да се класира за осминафиналите. Това е най-трудната група в Шампионската лига. Жалко за нас, защото с една победа можехме напрактика да сме прескочили групата", завърши Енрике.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: Делян Пеевски остава единствен председател на ПГ на ДПС
Официално: Делян Пеевски остава единствен председател на ПГ на ДПС
Христо Иванов: Очаквам да се върнем към народната нива, като се успокоят емоциите от местните избори
Христо Иванов: Очаквам да се върнем към народната нива, като се успокоят емоциите от местните избори