НОВИНИ

Луис Енрике: Футболът понякога не е справедлив

луис енрике футболът понякога справедлив
bnt avatar logo
от БНТ
08:27, 08.05.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике говори след отпадането на неговия тим в полуфиналите на тазгодишното издание на Шампионската лига, след като отборът му бе елиминиран с общ резултат 0:2 от Борусия Дортмунд.

Испанският специалист коментира след двубоя на "Парк Де Пренс", че "футболът понякога не е справедлив", но все пак поздрави състава на Борусия и му пожела да спечели финала в надпреварата.

"Ако трябва да съм честен, мисля, че заслужавахме да спечелим тази среща. Имахме 31 удара към вратата на противника и ударихме греда четири пъти, а в двата мача общо шест пъти, но не успяхме да вкараме гол. Футболът понякога не е справедлив. Поздравления за Борусия Дортмунд. Те са страхотен отбор. Надявам се да отидат и да спечелят финала", заяви Енрике.

"Преобладаващото чувство е тъгата. Не можем да го кажем по друг начин. Не отстъпвахме и в двата мача. Футболът е любопитна игра, понякога нечестна. Не успяхме да отбележим, а мачовете се печелят като вкарвате голове, а не удряте гредата", продължи той.

Наставникът на парижани поздрави своите футболисти за показаното в реванша срещу Борусия Дортмунд и допълни, че "ако има нещо за упрек, това е късметът".

"Щастлив съм от това, което видях от моя отбор. Истински дух. Отбор, който даде всичко. Феновете бяха невероятни. Надявам се да имаме това единство и занапред. Повтарям, че трябва да поздравим отбора, който се класира за финала. Доволен съм от първото полувреме и като цяло и от двата мача. Футболистите направиха това, което поисках от тях. Хареса ми духа, който показваха. Разбира се, има неща за подобряване и това ще бъде нашата цел през следващия сезон. Ако има нещо за упрек, това е късметът, който беше срещу нас", сподели бившият треньор на Барселона и националния отбор на Испания.

"Никога не говоря с играчите си след мач, но тази вечер направих изключение. Говорих с тях индивидуално. Много е важно да знаете как да печелите, но и как да губите. Как да дадем пример на децата", завърши Луис Енрике.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Минчев: Може да се окаже, че "Да запазим Корал" е един медиен фойерверк преди изборите
Никола Минчев: Може да се окаже, че "Да запазим Корал" е един медиен фойерверк преди изборите
Кристиан Вигенин: В тази предизборна кампания влизаме с вдигнато чело
Кристиан Вигенин: В тази предизборна кампания влизаме с вдигнато чело