НОВИНИ

Луис Енрике: Освен ако няма изненади в последния момент, няма да има нов играч в отбора на ПСЖ

Парижани се готвят за мач със Страсбург в петък.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
16:00, 01.02.2024
Чете се за: 04:42 мин.
Спорт
луис енрике съдбата нашите ръце нямам проблем напрежението
Снимка: БТА
Слушай новината

Ако не се случи нещо в последната минута, трансферният прозорец за ПСЖ приключи. Това заяви Луис Енрике на пресконференция преди заминаването на парижани за Страсбург, където утре ще се опитат да се върнат към успехите.

"Освен ако няма изненади в последния момент, няма да има нов играч в отбора на ПСЖ през последните часове на зимния трансферен прозорец", заяви Луис Енрике.

Пет дни след разочароващото равенство, допуснато срещу Брест на Парк де Пренс (2-2), лидерът в шампионата отива в Страсбург за задължителна победа. Това трябва да се случи без Ашраф Хакими, който играеше за Мароко в турнира за Купата на Африканските нации и е оставен да почива, и без Брадли Баркола, който получи червен картон на мача в неделя.

„Страсбург е дисциплиниран отбор и може да направи мача интересен и на добро ниво. Трябва да сме готови. Започнаха несигурно шампионата, но сега са едни от най-добрите отбори", коментира Луис Енрике.

Страсбург има три победи и 3 равенства в Лига 1 в последните шест мача.

Попитан дали Рандал Коло Муани е щастлив в ПСЖ, след като не е показал никакви емоции след последните голове, които отбелязва, наставникът отговори: "Честно казано, не видях как отпразнува головете си, това е нещо лично. Много се радвам, че е в отбора. Щастлив съм, че го имам. Но не обръщам внимание на начина, по който играчите празнуват головете си."

Енрике беше запитан дали играчите му не са били превъзхождани физически от тези на Брест, и в контекста на предстоящия мач след две седмици с Реал Сосиедад в Шампионската лига, все още ли смята, че тимът му е по-силен.

"Аз съм треньор, който като цяло казва това, което мисли, и ако кажа, че отборът може да се подобри, то не е само на физическо ниво. След като гледах отново мача, виждам, че съперникът владееше топката, загубихме много... Трябва да отчетем, че се изправихме срещу много добър съперник, който можеше и да спечели. Вярно е, че имахме трудности с пресирането, но това не е само физически проблем", обясни Енрике.

"Всички знаем пътя. Трябва да печелим мачовете си и да се подготвим за успешен завършек на сезона. Първо играем със Страсбург, добре подготвен отбор, който не е губил скоро. (б.а. последното поражение на тима е на 1 декември от Реймс). Трябва да подобрим представянето си сега, когато започваме да играем отново на всеки три дни. Това е ритъмът, който харесваме. Трябва да вземеш трите точки, това е важното", обясни Луис Енрике.

На въпрос обявил ли е Килиан Мбапе дали остава в ПСЖ, треньорът даде отрицателен отговор.

Луис Енрике коментира още, че Норди Мукиеле е записал малко игрови минути, но увери, че е възможно да стане сигурен титуляр.

"Обичам да ротирам играчи, ясно е, че няма място за всички в титулярния състав. Случва се играчи, които са играли малко, да станат след това безспорни титуляри. Използвам играчите по моя преценка", обясни Енрике, който също така похвали младите попълнения в първия отбор.

"В момента имаме трима млади играчи, те тренират с нас, виждаме тяхната еволюция, откакто се подготвят с нас", каза треньорът на ПСЖ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски подписа с уругвайския защитник Хоакин Фернандес
Левски подписа с уругвайския защитник Хоакин Фернандес
Факундо Пелистри от Манчестър Юнайтед бе пратен под наем в Гранада
Факундо Пелистри от Манчестър Юнайтед бе пратен под наем в Гранада