НОВИНИ

Луис Енрике: Пари Сен Жермен никога не се предава, играе до последната минута

луис енрике пари сен жермен никога предава играе последната минута
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:37, 18.09.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Испанският треньор на Пари Сен Жермен Луис Енрике говори на пресконференция преди утрешния мач с Борусия Дортмунд от Шампионската лига, като призна, че е много доволен от отношението на футболистите.

"Трябва да видим как ще започне турнирът. Футболът е страхотен спорт, тъй като всички резултати са възможни. Можеш да играеш зле и да спечелиш, както и обратното. Като клуб сме много мотивирани да спечелим всички трофеи. Това е целта", категоричен бе той.

"Не знам как виждате нещата отвън. Сигурно е, че не започнахме по най-добрия начин (б. а. - 8 точки от 5 мача в Лига 1). Но всеки път, когато започна в един отбор, това се случва. Има нови неща, които трябва да усвоим. Очарован от поведението на играчите. Феновете също са невероятни. Знам, че е трудно да искам време, но съм спокоен. Ще има добри резултати и добър футбол, сигурен съм", каза още испанецът.

"Мачът срещу Ница няма нищо общо с този срещу Дортмунд. Има поле за развитие. Но има и неща, които отборът прави много добре. ПСЖ не се предава никога, играе винаги до последната минута. Играчите тичат по начина, по който искам, независимо дали са с топката или не. Публиката не може да се излъже. Поведението на играчите е отлично", добави Енрике.

"Мануел Угарте бе откритие за много хора. Още в Лисабон той играеше много добре. Мануел е страхотен трансфер, Луис Кампош работи добре. Той е млад играч със силен характер. Важен е, защото нови баланс на отбора. Той е една от изненадите в началото на сезона", смята треньорът.

"За да спечелиш Шампионската лига, ти трябва голям отбор. Не само 11 футболисти, а 23. Като всички да са готови да влязат в игра. Трябва да си солидарен с останалите в отбора и да си смирен, защото съперникът може да е по-добър от теб", завърши Луис Енрике.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ кани партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в изборите, за подписване на споразумение
БНТ кани партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирани за участие в изборите, за подписване на споразумение
Община Белоградчик ще преведе 320 000 лв. на местната болница, за да не затвори
Община Белоградчик ще преведе 320 000 лв. на местната болница, за да не затвори