НОВИНИ

Луис Енрике: Съдбата е в нашите ръце, нямам проблем с напрежението

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:30, 12.12.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
луис енрике съдбата нашите ръце нямам проблем напрежението
Снимка: БТА
Слушай новината

Наставникът на ПСЖ Луис Енрике даде пресконференция преди гостуването на френския шампион в сряда вечер на Борусия Дортмунд в двубой от последния кръг на група "F" в Шампионската лига.

Парижани трябва да търсят задължителен успех на "Сигнал Идуна Парк", тъй като в противен случай рискуват да пропуснат елиминационната фаза в най-престижния европейски клубен турнир за пръв път от сезон 2011/12 насам, когато тимът се подвизаваше във втората по сила надпревара на Стария континент - Лига Европа.

Преди решителните мачове ПСЖ заема 2-ата позиция със 7 точки, като шансове за това място имат още отборите на Нюкасъл и Милан, които ще се изправят един срещу друг в Англия и победа за един от тях може да им открехне вратата към осминафиналите в ШЛ при грешна стъпка на французите в Дортмунд.

"Борусия вече се класира, но другите два тима не държат съдбата в ръцете си, а ние - да. Ситуацията е трудна за всички, но е в ръцете ни. Няма да бъде лесно. Играем трудно в Шампионската лига, особено при гостуванията. Но това няма да промени нашите идеи и цели. Разликата е много малка, така беше във всеки мач. Можеше да спечелим всеки един мач, но можеше и да загубим всеки, така че е трудно да се каже какво ще стане в последния кръг", коментира Енрике преди двубоя утре вечер.

Испанският специалист сподели още, че в срещи като тези е важно да се контролира емоцията у футболистите и допълни, че самият той няма проблем с напрежението.

"Тези мачове са лесни от друга страна. Няма нужда се мотивират играчите. Понякога дори е нужно да ги успокоим, когато са пред финал. Играчите летят на тренировка, защото всички искат да играят. Това е от типа мачове, в които трябва да контролираш емоцията и да се увериш, че няма да стане прекалена. Ако не искаш напрежение, значи не трябва да си в голям клуб като играч или треньор. Аз нямам проблем с това, тук съм заради шоуто", завърши Луис Енрике.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спартак Плевен отстъпи на литовския Ювентус в ENBL
Спартак Плевен отстъпи на литовския Ювентус в ENBL
Софийската опера и балет посвещава зала на името на Трифон Силяновски
Софийската опера и балет посвещава зала на името на Трифон Силяновски