НОВИНИ

Луис Енрике: Ще спечелим - това е единствената фраза, която знам на френски

Треньорът на парижани е убеден, че ПСЖ ще се класира за финала на Шампионската лига. Енрике говори преди реванша с Борусия Дортмунд.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
16:30, 06.05.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
луис енрике спечелим единствената фраза знам френски
Слушай новината

Както обикновено, Луис Енрике показа увереност преди полуфинала реванш между Пари Сен Жермен и Борусия Дортмунд утре вечер. Треньорът на парижани има своя план и е убеден, че тимът му ще се класира за финала на Шампионската лига. Първата среща завърши с успех от 1:0 в полза на германците.

“Знаем какъв мач ни очаква. Ако резултатът се промени, отношението на опонента ни също ще претърпи промяна. Нашата игра обаче няма да се промени от първата до последната минута. Ние не трябва да се влияем от резултата, а да бъдем по-добри от противника. Целта не е да спечелим с два гола, а просто да победим", заяви Енрике на традиционната пресконференция преди срещата.

"Способни сме да вкараме два гола за три минути, но също така е възможно да страдаме. Така че трябва да бъдем концентрирани не само в атака, но и в защита. Няма да има значение ако допуснем гол, защото ако вкараме две бързи попадения, опонентът ще трябва да реагира“, категоричен е наставникът на ПСЖ.

Испанският специалист коментира и звездата на тима Килиан Мбапе: „Той трябва да помага в защита. Ние имаме една обща цел и затова се опитваме да изнесем топката от задни позиции, за да може тя да стигне по най-добрия начин до нападателите. Ние сме един отбор и всеки футболист е инструмент“.

Луис Енрике призова и феновете за подкрепа.

„Имам абсолютни гаранции, че феновете ни ще бъдат с нас. Особено като се има предвид, че нещата не стоят много добре за нас. Видяхме го в Дортмунд, което беше невероятно. Надявам се да успеем да отпразнуваме с тях на "Парк де Пренс" достигането до финала. Обещанието ми към тях? Ние ще спечелим. Това е единственото изречение, което знам на френски език. Със сигурност ще спечелим. Харесва ми това изречение", пошегува се треньорът на парижани.

Попитан какво ще се случи ако отпаднат утре вечер, Енрике отговори:

"Животът продължава, ще има слънце и когато в Париж има слънце, е прекрасно. Ще поздравим съперника и ще се опитаме да спечелим следващата година", заяви треньорът на ПСЖ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За ден МВР хвана 34 пияни зад волана и 9 под въздействието на наркотични вещества
За ден МВР хвана 34 пияни зад волана и 9 под въздействието на наркотични вещества
Голямото завръщане: Натоварен е трафикът между Ловеч и София (ВИДЕО)
Голямото завръщане: Натоварен е трафикът между Ловеч и София (ВИДЕО)