НОВИНИ

Маркиньос преди реванша ПСЖ-Борусия Д: Да играеш полуфинал на Шампионската лига не се случва всяка година

"Дортмунд е страхотен съперник, ще бъде много труден мач“, заяви бразилският защитник, който изглеждаше свръхмотивиран от възможността да вдигне първата си купа в Шампионската лига.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
16:20, 06.05.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
маркиньос реванша псж борусия
Слушай новината

Капитанът Маркиньос говори пред медиите в навечерието на полуфинала реванш от Шампионската лига между ПСЖ и Борусия Дортмунд. Бразилският централен защитник изглеждаше оптимистично настроен по време на традиционната пресконференция преди срещата на „Парк де Пренс“ утре вечер.

„Всеки сезон, всеки мач има своята история. Важно е, че имаме играчи, които са преживели ключови моменти. Треньорът ни знае как да подготви много добре точно тези ключови мачове. Да играеш полуфинал на Шампионската лига не се случва всяка година“, заяви капитанът на ПСЖ.

„Треньорът ни казва, че един мач е 90 минути, но утре може да е 120. Трябва да си емоционално готов за това нещо. Луис Енрике дава увереност на отбора ни. В Барселона вкарахме гол, но продължихме със същата енергия. Подготовката през сезона, речите на треньора, на ръководството, това ни помага. Клубът расте, всички тези неща ни помагат", добави Маркиньос.

„Не знаем какво ще се случи по време на мача. Увереността идва от работата, от спокойствието, от всичко работено през целия сезон. Не е въпрос само на резултати, а по-скоро на подготовка. Дортмунд е страхотен съперник, ще бъде много труден мач“, заяви бразилският защитник, който изглеждаше свръхмотивиран от възможността да вдигне първата си купа в Шампионската лига.

„Мисля, че знаем колко е важно да играем у дома, пред нашите привърженици. Те могат да променят мача с песните си, с енергията си. Утре много хора ще са зад нас, те ще ни мотивират още повече", подчерта капитанът на ПСЖ по повод публиката на „Парк де Пренс“.

Ако ПСЖ успее да отстрани Борусия Дортмунд, той ще се изправи на финала на Уембли на 1 юни срещу победителя от другия полуфинал между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен, които завършиха 2:2 в първата среща на германска земя. Реваншът между тях е на 8 май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сценаристът Ивайло Вълчев оглави листата на ИТН за европейските избори
Сценаристът Ивайло Вълчев оглави листата на ИТН за европейските избори
Националът по спортна гимнастика Еди Пенев претърпя успешна операция на рамото
Националът по спортна гимнастика Еди Пенев претърпя успешна операция на рамото