НОВИНИ

Луис Енрике: Заслужавахме победата срещу Нюкасъл

Наставникът на "свраките" Еди Хау не остана доволен от решението да бъде отсъдена дузпа в полза на парижани, с която те стигнаха до равенството 1:1, но въпреки това продължава да вярва в класирането на своя тим за осминафиналите в Шампионската лига

bnt avatar logo
от БНТ
14:02, 29.11.2023
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на ПСЖ Луис Енрике изрази мнение, че неговият тим е заслужавал победата в двубоя срещу Нюкасъл от груповата фаза на Шампионската, който в крайна сметка завърши наравно 1:1.

На своя "Парк Де Пренс" френският шампион изостана в 24-ата минута след попадение на Александър Исак, но дълбоко в добавеното време на срещата Килиан Мбапе измъкна състава на домакините с гол от дузпа, която беше отсъдена за игра с ръка на Тино Ливраменто, която обаче предизвика редица полемики.

"Много съм горд от представянето на отбора. Мисля, че заслужавахме победата, създадохме много положения, но просто не успяхме да ги реализираме. Това беше единствената ни слабост в тази мач", коментира треньорът на ПСЖ.

"Най-важното сега е да останем концентрирани върху нашата игра в последния кръг. Знаем, че ако спечелим, ще завършим на първото място в групата, но дори при загуби, имаме шансове да продължим в следващата фаза. Няма да бъде лесно, но се надявам да си улесним задачата с победа в Дортмунд", допълни Луис Енрике.

Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау очаквано не остана доволен от решението да бъде даден 11-метров наказателен удар в ущърб на "свраките", който до голяма степен ги изхвърли от борбата за място в осминафиналите на Шампионската лига.

"За мен това не беше правилно решение. Получи се рикошет, топката първо се удари в гърдите му, а след това докосна и ръката, която беше в естествено положение. Затова определено се чувствам потиснат, но в същото време съм горд от играчите и от тяхното себераздаване. Ник беше като стена, винаги можем да разчитаме на него, когато имаме нужда. След почивката се поуморихме и приехме, че ще трябва просто да се защитаваме. Изглеждаше, че ще успеем да удържим преднината, но в нашата ситуация беше ясно, че те ще имат своите шансове и се възползваха от един от тях в края. Все пак оставаме в играта и това е най-важното. Продължаваме да вярваме, че можем да продължим. Приемаме много солидния отбор на Милан на "Сейнт Джеймсис Парк" в последния кръг, а в другия мач всичко може да се случи", заяви британският специалист.

Преди последния кръг на груповата фаза ПСЖ заема временна 2-а позиция в група "F" и само победа в последния кръг като гост на Борусия Дортмунд ще гарантира място на парижани в следващата фаза.

В същото време Нюкасъл и Милан ще търсят задължителна победа в сблъсъка помежду, тъй като само това ще остави живи надеждите им да се класират за осминафиналите в надпреварата. В същото време обаче и двата тима ще очакват грешна стъпка на френския първенец, като за "свраките" ще бъде достатъчно ПСЖ да не спечели при визитата си в Дортмунд, докато "росонерите" ще трябва да се надяват момчетата на Луис Енрике да загубят в Германия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпускат допълнителни средства от бюджета за доставката на медицински хеликоптери
Отпускат допълнителни средства от бюджета за доставката на медицински хеликоптери
МС одобри критерии за енергийна бедност - вижте кой ще има право на помощи
МС одобри критерии за енергийна бедност - вижте кой ще има право на помощи