НОВИНИ

Луис Гарсия: Най-важна е любовта към футбола

луис гарсия важна любовта футбола
bnt avatar logo
от БНТ
14:18, 21.08.2022
Чете се за: 04:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият испански футболист Луис Гарсия говори за предаването "Арена спорт" за миналото си като активен състезател, за настоящето извън терена, както и за предстоящото Световно първенство в Катар.

Гарсия призна, че играта му липсва страшно много, откакто прекрати кариерата си окончателно през 2016 година.

"Футболът ми липсва страшно много. През уикендите се събирам с приятели, за да играя. Гледам много футбол по телевизията. Сигурен съм, че това усещане ще се задържи много дълги години", заяви юношата на Барселона.

Гарсия, който участва на Световното първенство през 2006 година в Германия сподели и какво очаква от предстоящия Мондиал в Катар.

"Не знам какво ще се случи. Това ще бъде едно много различно Световно първенство. За феновете хубавото е, че всички стадиони са близко един до друг. Никой не знае как ще се отрази на отборите това, че за първи път шампионатът ще се проведе през ноември. Много силни национални отбори са се прицелели в купата - Бразилия, Аржентина, Франция, Испания, Англия, Германия, Белгия. Ще бъде вълнуващо в Катар", каза Гарсия, който има записани 18 двубоя за Ла Фурия.

44-годишният бивш футболист разкрива още, че за него най-важна винаги е била любовта към футбола.

"Обожавам футбола. За мен нямаше значение къде играя - Гърция или Австралия. Футболът е огромна част от мен и това винаги ме е водело. Естествено най-запомнящите моменти са тези на триумф - когато си вдигнал купата високо. Специален момент беше и промоцията за Ла Лига с Тенерифе. Феновете бяха толкова щастливи, че предадоха тази емоция и на теб. Всичко това показва, че няма значение на какво ниво играеш, а любовта към футбола", споделя испанецът, чиято кариера мина през отбори като Атлетико Мадрид, Барселона и Ливърпул.

Луис Гарсия се върна назад в годините, за да разкаже колко трудности е изпитвал, докато е страдал от контузии.

"Всяка контузия е неприятна. Често ми се случваше, докато играех за Ливърпул. Една контузия ме извади от игра за седем месеца. Това е ужасно за всеки един играч. Възстановителният процес е изключително труден, а си длъжен да се върнеш към най-добрата си форма. Същата година ние стигнахме финал в Шампионската лига и за мен беше много трудно да гледам отстрани загубата от Милан с 1:2", сподели бившият офанзивен футболист.

Испанецът не пропусна да коментира и случващото се в отбора, с който самият той постигна най-големите си успехи, а именно Ливърпул.

"Настоящият Ливърпул е много силен. Тимът показва много динамика в своята игра и винаги изглежда устремен към победа във всяка една надпревара. През последните години на Анфилд беше свършена много добра работа и това дава своите резултати", завърши Луис Гарсия.

Какво още сподели Луис Гарсия вижте във видеото

Автор: Радостин Любомиров

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Гавалюгов стана топреализатор на Европейското първенство по баскетбол до 16 години
Александър Гавалюгов стана топреализатор на Европейското първенство по баскетбол до 16 години
До края на деня мъртвата риба в Своге ще бъде извозена
До края на деня мъртвата риба в Своге ще бъде извозена