НОВИНИ

Лукаку пропуска сблъсъка с Ливърпул

Ромелу Лукаку Тухел
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 02.01.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Челси Ромелу Лукаку не попадна в групата с футболисти, които ще посрещнат Ливърпул в дербито от 20-ия кръг на Висшата лига.

Медиите в Англия твърдят, че зад решението стои наставникът на лондончани Томас Тухел. През изминалата седмица в отношенията на двамата се появи напрежение. Повод за конфликта бе интервю на Лукаку пред "Скай Италия", в което белгийският национал признава, че не е доволен от ролята си в клуба, и споделя, че ще се радва да се завърне в Интер "докато все още играе на високо ниво".

Германският специалист побърза да потуши страстите на пресконференцията преди двубоя с "мърсисайдци".

"Това не ми харесва, защото води до излишен шум, от който нямаме нужда. Просто не ни помага. От друга страна, не искаме да правим от мухата - слон. Знаете как се вадят думите от контекста, за да се правят заглавия. Но трябва да бъде честен, че думите му не ми харесват. Аз не чувствам, че той е недоволен, чувствам точно обратното. Точно затова съм изненадан от думите му. Но не трябва да питате мен за това. Трябваше този въпрос да бъде обсъден вътрешно. Ще говорим с него по темата, но ще го направим далеч от медиите", каза Тухел.

Срещата меджу Челси и Ливърпул е в неделя (2 януари) от 18:30 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво е да си пазач на фар през 21-ви век
Какво е да си пазач на фар през 21-ви век
Рекорден ръст на потреблението на ток по празниците
Рекорден ръст на потреблението на ток по празниците