НОВИНИ

Лукаку се извини на феновете във видеообръщение

Ромелу Лукаку
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:53, 05.01.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Футболистът на Челси Ромелу Лукаку се извини на феновете на клуба във видеообръщение за неудобството, което е причинил със своето изказване. В интервю за "Скай Италия" белгийският национал разкритикува работата на треньора си Томас Тухел и заяви, че би искал да се завърне в Интер в близкото бъдеще.

Нападателят отпадна от групата на лондончани за дербито от изминалия 21-и кръг на Висшата лига с Ливърпул, заради изказването си.

"Извинявам се на феновете за безпокойствието което причиних. Вие знаете за отношението ми към клуба още от тийнейджърските ми години. Разбирам недоволството ви. От мен зависи дали ще си върха доверието ви. Ще дам най-доброто от себе си, за да покажа отдадеността си. Извинявам се на мениджъра, съотборниците и ръководството. Изказването ми дойде в неподходящ момент, искам да загърбя тази тема и да започнем да печелим мачове", заяви лятното попълнение на тима пред клубната телевизия.

На пресконференцията преди сблъсъка с градския съперник Тотнъм в първата полуфинална среща за Купата на Лигата германският наставник на "сините" сподели, че разговорите с Лукаку са го убедили, че 28-годишният футболист не е имал намерение да всява смут в съблекалнята на стадион "Стамфорд Бридж" и сега е твърдо решен се реабилитира.

"Преди всичко, бяхме щастливи от факта, че разговаряхме толкова, колкото е необходимо, за да погледнем и обсъдим случилото се на спокойствие. Той се извини и е обратно в състава за днешната тренировка. За мен най-важното нещо беше да се осъзнае напълно, че това не е умишлено. Той не направи това, за да създаде преднамерено шум преди толкова голям двубой. И дори за първи път се държа по този начин", смята 48-годишният специалист.

Лондонското дерби е в сряда (5 декември) от 21.45 часа на стадион "Стамфорд Бридж".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПГ на "Възраждане" ще предложи да се създаде специална комисия за противоепидемичните мерки
ПГ на "Възраждане" ще предложи да се създаде специална комисия за противоепидемичните мерки
Първи работен ден на 47-ото Народно събрание след ваканцията
Първи работен ден на 47-ото Народно събрание след ваканцията