НОВИНИ

Любомир Ганев: Голямата цел е класиране за Олимпийските игри през 2028 г.

Президентът на Българската федерация по волейбол увери новия национален селекционер Джанлоренцо Бленджини, че има пълното доверие на федерацията

Любомир Ганев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
13:36, 02.05.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев представи пред медиите новия национален треньор на мъжкия отбор по волейбол на България Джанлоренцо Бленджини.

Италианският специалист подписа договор за три години с опция за удължаване с още две. На пресконференцията с него бяха и асистентите му Христо Цветанов, Данаил Милушев и Франческо Кадеду. Ганев връчи фланелка с №1 на треньора.

"Кико, връчвам ти тази фланелка! Да я носиш с чест и гордост! За нас ти вече си българин! Нека с твоята работа, с начина ти да убеждаваш хората, с които работиш и с твоята мотивация да накараш всички около теб да носят българското знаме на гърдите", заяви бившият волейболен национал.

Ганев разкри защо федерацията се спря на Бленджини и какви са целите пред него.

"Пет години е бил треньор на националния отбор на Италия, освен това на едни от най-силните клубове в страната. От тази година в мъжкия отбор участват много от подрастващите. Във всички възрасти трябва да се работи по един начин. Бленджини ще помага на треньорите на подрастващите, за да могат веднага най-добрите да заемат мястото си в първия тим", допълни той.

Русенецът посочи целите пред отбора.

"Поставили сме си голяма цел и това е класиране на Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 г. С правилна работа вярваме, че можем да го постигнем. Федерацията осигурява всички условия за подготовка. Треньорският щаб има пълен картбланш за подбор на играчи. Цялата българска общност трябва да застане зад каузата национален отбор. Трите цели са класиране във финална осмица в Лигата на нациите, до шесто място на европейското първенство в България и до осмо място на световното. Ако две от целите се постигнат, договорът автоматично се продължава. Това трябва да стане до 2026 г., когато ще се види на какъв път сме. Нашата цел е Бленджини да води тима до Лос Анджелис", категоричен е Ганев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За какво да следим, когато купуваме агнешко и яйца за Великден?
За какво да следим, когато купуваме агнешко и яйца за Великден?
Николай Иванов: Подкрепата от Българската федерация по волейбол е пълна
Николай Иванов: Подкрепата от Българската федерация по волейбол е пълна