НОВИНИ

Любомир Ганев и Цецо Соколов са "изчистили недоразуменията" на лична среща

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:51, 09.06.2023
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев е провел лична среща с капитана на мъжкия ни национален отбор Цветан Соколов, на която двамата са "изчистили получилите се недоразумения", които се породиха през миналата седмица, след като селекционерът на "лъвовете" Пламен Константинов обяви, че диагоналът е избрал да пропусне Лигата на нациите, а Соколов побърза да се защити, споделяйки, че е бил контузен.

След проведената среща Ганев даде интервю пред сайта на федерацията, в което обясни, че цялата ситуация с Цветан Соколов е плод на "недостатъчно добра комуникация" и допълни, че вече всички гледат към бъдещето.

"Проведохме изключително конструктивна среща с него, на която бяха изчистени получилите се недоразумения. Както вече казах - всичко е било заради недостатъчно добра комуникация. Преди началото на подготвителния период Соколов е провел разговори с членове на щаба и е споделил своето притеснение от моментното си физическо състояние. А в тази връзка и съмнения за своята полезност към отбора в седмиците на Волейболната лига на нациите. На тази база е взето и решение да не му бъде изпращана повиквателна за първия турнир през тази година - с цел да бъдат проведени възстановяване и подготовка за предстоящите най-важни състезания през 2023 г. Още веднъж ви казвам - недоразумение заради недостатъчно добра комуникация. Но това е в миналото, а ние гледаме в бъдещето - заедно", заяви легендарният бивш волейболист.

Ръководителят на волейболната централа изрази още надежда, че Соколов ще успее да се възстанови напълно за предстоящите важни турнири през лятото и сподели още, че в БФ Волейбол искат да видят всички най-добри състезатели на линия по-късно тази година за европейското първенство, на което България е съдомакин с Израел, Северна Македония и Италия, както и за олимпийската квалификация.

"След като програмата бъде изготвена, вярвам, че Соколов ще може да се възстанови напълно и да проведе пълноценна подготовка, за да бъде в състояние да помогне на отбора в изключително важните турнири до края на годината. Разчитаме много на Цецо да бъде лидер на отбора в изключително отговорната година за българския волейбол и очакваме неговото включване в подготвителния процес", коментира бившият волейболист.

"Нашето голямо желание е всички боеспособни и най-добри волейболисти да бъдат под знамената. Знаете, че през август и септември сме домакини на най-голямото спортно събитие в България за 2023 г. - Европейското първенство за мъже. След това ни предстои и Олимпийската квалификация за игрите в Париж. Отборът ни показва част от сериозните си заложби още на старта на Лигата на нациите. Поздравявам момчетата за чистата победа над Словения и за раздаването в петгеймовата битка с Полша. Имаме вяра в отбора, а той е пределно мотивиран да радва българската публика. Сигурен съм, че това ще стане, когато може да разчитаме на най-добрите, които да дават най-доброто от себе си и сърцето си за българските фенове", завърши Любомир Ганев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гергана Топалова отново не загуби сет и е на полуфинал в Сърбия
Гергана Топалова отново не загуби сет и е на полуфинал в Сърбия
Атанас Славов пред БНТ: Ще обсъдим "Осемте джуджета" във ВСС
Атанас Славов пред БНТ: Ще обсъдим "Осемте джуджета" във ВСС