НОВИНИ

Любомир Ганев: И двата ни национални отбора имат потенциал, който тепърва ще се развива

любомир ганев двата национални отбора имат потенциал тепърва развива
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 04.07.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев поздрави женския национален отбор от летището в Стокхолм за оставането Лигата на нациите.

В последния си двубой от турнира в София "лъвиците" на селекционера Лоренцо Мичели се наложиха с 3:1 гейма (22:25, 25:13, 25:17, 25:22) над състава на Полша.

Шефът на федерацията беше наблюдател на CEV за турнира от Сребърната лига в шведската столица. Чак след полунощ Ганев се чу по телефона с треньора Лоренцо Мичели, който работи с тима от два месеца.

"Казах, че е задължително да останем в Лигата на нациите и благодаря на всички, които изпълниха задачата. Участието ни на турнирите в Анкара, Манила и София е началото за този отбор. Очаквам да ставаме по-силни, да трупаме самочувствие. Показахме, че можем да сме равностойни и на най-силните в света, въпреки че не ги победихме. Момичетата сега имат заслужена почивка, след което започва подготовката за световното първенство. Благодаря на всички фенове, които дойдоха да подкрепят и мъжете, и жените в зала "Арена Армеец". Наскоро казах, че за две седмици София ще е волейбол и така се получи. Българите обичат волейбола! Сигурен съм, че и двата ни отбора имат потенциал, който тепърва ще развива. Сега мъжете стартират на турнира в Полша и вярвам, че ще се представят на ниво", заяви Любомир Ганев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Динозаврите превземат Фестивала на пясъчните фигури в Бургас
Динозаврите превземат Фестивала на пясъчните фигури в Бургас
Атанас Зафиров: На срещите между БСП и ПП не са обсъждани конкретни министерства и кадрови въпроси
Атанас Зафиров: На срещите между БСП и ПП не са обсъждани конкретни министерства и кадрови въпроси