НОВИНИ

Любомир Ганев посети НСА преди старта на държавното по плажен волейбол

Любомир Ганев НСА
Снимка: НСА
bnt avatar logo
от БНТ
16:05, 03.06.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по волейбол, Любомир Ганев посети Националната спортна академия, за да се запознае на място с реновираните игрища в кампуса на Академията, на които от 3 до 5 юни ще се проведе първия турнир на Националната верига по плажен волейбол.

Ректорът, проф. Николай Изов представи на легендата на българския волейбол всичко направено за модернизацията на волейболните кортове, отговарящи вече на изискванията на международната федерация за първенства и турнири в този спорт.

„Г-н Ганев е не само възпитаник на Спортната академия, а и радетел за нейното развитие, човек, който се грижи за спорта като цяло. Само преди година бяхме тук, разговаряхме за нашите идеи и ето, че днес резултатът е налице. От това печели спорта в България, студентите, младите хора“ – заяви проф. Изов.

Ректорът изрази надежда, че сътрудничеството с федерацията ще продължи да е ползотворно и в бъдеще. Той представи на госта и реновираната конферентна зала в Ректората, която бе открита със заседание на Академичния съвет по-рано през деня.

От своя страна президентът на волейболната федерация изказа своите адмирации за направеното от страна на НСА амбициозният проект да бъде осъществен в планираните срокове. С начален удар Любо Ганев даде символичното начало на състезателния сезон по плажен волейбол в Спортната академия.

На срещата присъстваха ректорското ръководство на Академията, ръководителят на катедра „Баскетбол, волейбол, хандбал“ – Георги Божилов, преподавателите от сектор „Волейбол“ в катедрата гл. ас. Владимир Котев и ас. Георги Бирбочуков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Сандов обяви за защитени шест вековни дървета
Министър Сандов обяви за защитени шест вековни дървета
Илияна Йотова откри Мултиевропейското първенство по таекуондо в София
Илияна Йотова откри Мултиевропейското първенство по таекуондо в София