НОВИНИ

Любослав Пенев: Мачът с ЦСКА е по-специален за мен

Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:45, 29.04.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Любослав Пенев прие спокойно първата си победа като старши треньор на Хебър Пазарджик, след като тимът му разгроми Локомотив София в столицата с 4:1. Хебърци обаче остават на предпоследното 15-о място, а до края на редовния сезон има два кръга.

"Доволен съм, когато вкарваме голове. Създаваме положения и това е факт. Факт е и от предишните мачове, които ги изиграхме. Така че, това беше не единствената корекция, която трябваше да направим, но много важна. За да се печелят точки трябва да се вкарват голове", започна Пенев.

"Това, че сме вкарали днес толкова попадения, не означава да е някаква гаранция за бъдещето. Трябва да продължим по същия начин. Започнахме плахо, но след това успяхме – както се казва, да влезем в мача. Много важен изравнителен гол за нас в края на първото полувреме и през второто мисля, че се представихме доста достойно, и правилно играхме. Победата е важна от всяко естество. Най-важни са точките, защото ни липсваха до днес. И трябва да печелим. Днес го направихме. Има мачове до края, сериозни мачове ни очакват. Тренираме с вяра в постигане в крайната цел".

Следващият мач на хебърци е домакинство на ЦСКА, където Пенев беше треньор няколко пъти. И той призна, че мачът има по-особено емоционално значение за него.

"Кой не е труден? За всеки отбор всеки мач е труден. Да, за мене е по-специален този мач. Но в момента е събота, имаме неделя, уикенд, ще гледаме мачове. Гледаме си и нашата програма, възстановяваме се и подготвяме за следващия, по-следващия мач и така до края на първенството".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станислав Генчев: Загубата от Хебър е унижение и срамно петно върху нас
Станислав Генчев: Загубата от Хебър е унижение и срамно петно върху нас
Селекционерът на Словения: Ромен Белмис ще намери начин как да победите Кипър
Селекционерът на Словения: Ромен Белмис ще намери начин как да победите Кипър