НОВИНИ

Любослав Пенев: Не искам съдиите да ни помагат, не искам и да ни пречат

Трябва съдията да е безпристрастен, да бъде професионалист, смята наставникът на ЦСКА 1948

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
13:36, 11.11.2022
Чете се за: 04:35 мин.
Спорт
Любослав Пенев
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Основната ни цел за пролетта е да продължим по същия начин. Това заяви старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев на пресконференция преди гостуването на шампиона Лудогорец в среща от 18-ия кръг на Първа лига. Двубоят на „Хювефарма Арена“ в Разград е в неделя, 13 ноември, от 17.30 часа.

„Очакваме да направим добър мач, да играем добре и да има голове. Това не е малко. Играем добре, подобряваме нашата игра във всеки един мач. Побеждаваме, когато играем с човек по-малко. Чакаме добри емоции. И преди съм го казвал, очаквам от съдиите професионализъм и безпристрастност“, каза Пенев.

„Имаме дълга скамейка, те също имат. Въпросът е как ще изиграят картите си. Винаги, във всеки един мач, виждаме нещо положително. Няма да се отклоняваме от този курс. Излишно е да говорим за Купата, не ми е на дневен ред. Има много време. В нашия случай от началото на първенството ни режат. Промяна в ръководството се случва и във всяка една фирма. Когато няма резултат, трябва да има промяна. Ако няма резултати, най-вероятно ще ме махнат. Това ръководство е от 15-20 години. Нищо лично нямам. Играли сме с всички, познаваме се. Но като ръководство се изисква още нещо. Това е една дълга тема“, заяви Любослав Пенев.

Той бе категоричен, че не иска от съдиите нито да му помагат, нито да му пречат.

"Тази помощ не е добре за абсолютно никой. Това е един от основните проблеми и той трябва да се реши веднъж завинаги. Продължава много години. Трябва да се намери решение и нещата да се подобрят. Трябва съдията да е безпристрастен, да бъде професионалист. Когато един съдия свири както трябва, аз си правя моите изводи къде сме се справили добре и къде сме направили грешки. Ние сме единственият отбор в Европа за толкова къс период, който е играл 5 мача с човек по-малко. Това е своеобразен рекорд. Какво ще стане с Кашай. Изгоряха бушончета. Проблемът не е там, а на друго място. Проблемът е в шапката, която ръководи целия процес. Нямам против абсолютно никой. Не виждам абсолютно никакви плюсове. Това е важен фактор, който влияе върху мачовете и цялото първенство“, обясни наставникът на ЦСКА 1948.

Пенев коментира и предстоящото световно първенство в Катар.

„Не мисля Световното, мисля националните ни отбори. Ще го гледам с интерес, но ме интересуват българските школи, как ги тренираме, къде играят нашите отбори. Има си селекционери, които преценяват. Има си определена бройка. Интересно е, че няма футболисти от България на Световното. Нашето ниво не е високо. Ние сме на средно ниско ниво. Това е комплимент. В България не играят фигури, звезди. Няма как. Нашето ниво не отговаря на техните изисквания“, каза още наставникът на „армейците“.

„Основната ни цел за пролетта е да продължим по същия начин. Дълго време бяхме на първо място. Знам, че други отбори бяха с мачове по-малко, но това не ме интересува. Пътят е правилен. Продължаваме. Не ни е безразлично дали печелим или губим. Учим всички да играят със самочувствие и на максимума на възможностите си. Колективът е над всички“, завърши Пенев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение със сила 7,1 удари Тонга, издадено е предупреждение за цунами
Земетресение със сила 7,1 удари Тонга, издадено е предупреждение за цунами
Финансовият министър коментира удължаването на бюджета и протестите на синдикатите
Финансовият министър коментира удължаването на бюджета и протестите на синдикатите