НОВИНИ

Любослав Пенев: Няма да подценим Ботев Пд, най-добрите футболисти трябва да са в националния отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:23, 08.09.2022
Чете се за: 04:35 мин.
Спорт
любо пенев оферти чочев продаваме
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде пресконференция преди утрешния двубой на неговия тим срещу Ботев Пловдив от 10-ия кръг на родната Първа лига.

"Червените" гостуват утре вечер от 20.00 часа на стадиона на базата в Коматево в мач, в който един срещу друг се изправят лидерът срещу предпоследния във временното класиране. Въпреки това Пенев увери, че няма да има никакво подценяване на срещата.

"Вие ме питате за лесни победи. За нас няма да има лесни мачове. Дали играем като домакини, или гости, няма да е лесно. Ботев не е в лоша форма, малко и късметът им изневери. Има възможности. Позицията, в която се намира в момента, не е позицията на Ботев. Отборът ще отиде в коренно различна позиция. Изправяме се срещу сериозен и силен съперник. В никакъв случай няма да има подценяваме. Има много мачове да се изиграят, докато свърши първенството. Поне що се отнася до подценяване, в никакъв случай. Не подценяваме нито един отбор", сподели Пенев.

Наставникът разкри и какви са кадровите проблеми пред него преди двубоя в Пловдив и сподели, че в момента всички в ЦСКА 1948 са щастливи от факта, че отборът играе добър футбол и печели.

"В процес са документите на Сердюк. Въпросителна за този мач. Към момента, по-скоро не. Не искам да мисля за следващия. Георги Русев имаше лек физически проблем, нищо сложно и предпочетох да бъде предпазен, за да се почувства по-добре, ще бъде на разположение. Други под въпрос освен Сердюк няма. Докато издържим, ще продължим да печелим. Готвим се, тренираме. Щастливи сме, играем добър футбол и печелим. Даже да не спечелим пак сме доволни от това, което правим. Въпрос е на това да издържим максимално физически и психически. Няма да е лесно, но това е пътят за всеки един отбор. Временно класиране е. Всеки един отбор се бори според зоните, в които иска да попадне", заяви Любо Пенев.

Накрая бившият селекционер на националния отбор на България коментира изборът на новия треньор на "лъвовете" Младен Кръстаич за мачовете през септември, като го разкритикува заради отсъствието на Ивайло Чочев.

"Той е старши треньорът. Моето мнение се различава много. Аз си гледам моя отбор. Той гледа националния. Все ми се струва, че е редно да се викат футболисти, които са във форма. Не резерви или такива, които играят малко. Смело мога да кажа, че в момента Ивайло Чочев е най-добрият футболист в българското първенство. Дани Наумов е най-добрият вратар. Това е лично мое мнение. Не знам какви са идеите и плановете. Моята група за едни такива мачове щеше да е много по-различна. Коментирайте и вие какво мислите по въпроса. Кима се с глава, но защитаваме българския национален отбор. Най-добрите трябва да се викнат, без значение от кой отбор и да се разчита на тях в тези два мача. Ще играем за чест, защото всичко сме отписали. Но няма значение дали имаме големи и малки шансове", завърши Любослав Пенев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлос Алкарас: Все още не знам как успях да спечеля
Карлос Алкарас: Все още не знам как успях да спечеля
БФС работи по изграждането на терен в Карлово
БФС работи по изграждането на терен в Карлово