НОВИНИ

Люис Хамилтън: Не ме интересува мнението на останалите, ще бъде вълнуващо да отида във Ферари

люис хамилтън остава мерцедес два сезона
bnt avatar logo
от БНТ
16:07, 18.04.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън сподели, че не се интересува от мнението на останалите след новината, че от следващия сезон той ще кара за екипа на Ферари.

В дните преди Гран при на Китай британецът отново засегна темата с преминаването му при "черните кончета", определяйки това му решение като "вълнуващо"

"Не смятам, че трябва да коментирам решението си. Знам отлично кое е най-добре за мен. Не е имало момент, в който да се чудя и не ме интересува мнението на другите. До днес хората не спират да ме обиждат и ще продължат до края на годината. Само аз знам кое е правилно за мен, а да отида във Ферари ще бъде вълнуващо", заяви Хамилтън.

Все още настоящият пилот на Мерцедес говори още и за това дали някога си е представял, че ще остане в спорта до 40-годишна възраст, като обърна и внимание на Фернандо Алонсо, чийто нов договор с Астън Мартин ще го задържи във Формула 1, докато той навърши 45.

"Никога не съм си мислел, че ще се състезавам до 40. Но животът е нещо невероятно. Въобще не усещам, че наближавам тази възраст. Чувствам се все още млад. Страхотно е, че Фернандо остава. Това значи, че аз не съм най-възрастният. Той е един от най-добрите състезатели в този спорт", завърши Люис Хамилтън.

От началото на 2024 година британецът далеч не изживява най-добрите си дни във Формула 1, като след първите четири надпревари през сезона той има в актива си едва 10 точки, което е и най-лошият старт на кампания в кариерата му.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваканция на 2 май и във Варна, Бургас, Пазарджик, Монтана, Ямбол и Разград
Ваканция на 2 май и във Варна, Бургас, Пазарджик, Монтана, Ямбол и Разград
Комисията за скандала в митниците: Бойко Рашков се е срещал 10 пъти с обявените за контрабандисти
Комисията за скандала в митниците: Бойко Рашков се е срещал 10 пъти с обявените за контрабандисти