НОВИНИ

"L’Etape Bulgaria by Tour de France" се завръща във Велинград и през 2024 година

За втора поредна година феновете на колоездачния спорт ще имат възможност да се докоснат до магията на най-популярния бранд в света на велосипедите - "Тур дьо Франс" чрез специализирания етап за любители, който ще се проведе в уикенда на 27-28 юли във Велинград и региона

lrsquoetape bulgaria tour france завръща велинград 2024 година
bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 20.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

За втора поредна година феновете на колоездачния спорт ще имат възможност да се докоснат до магията на най-популярния бранд в света на велосипедите - "Тур дьо Франс" чрез специализирания етап за любители L’Etape Bulgaria by Tour de France, който ще се проведе в уикенда 27-28 юли във Велинград и региона.

В първия ден от събитието - 27 юли (събота) организаторите предвиждат два старта без състезателен характер - семейно и детско каране.

На следващия ден - 28 юли (неделя) - точно в 9:30 часа ще бъде даден старта на L’Etape Bulgaria by Tour de France 2024, като през тази година участниците ще могат да избират между два маршрута с различна дължина - дълъг (102 км) и кратък (57 кг). Състезателите ще дефилират по улиците на Велинград, а веднага след излизането от града ще бъде дадено начало и на същинската надпревара.

Трасето предвижда колоездачите да поемат на юг в дебрите на живописните Родопи. Карането ще се извършва по затворени за автомобилно движение пътища, както е по време на едно професионално състезание. Най-високата точка, която ще достигнат колоездачите е 1467 метра надморска височина, като общата денивелация за дългата дистанция е над 2700 м.

Накрая ще бъдат излъчени победители в четири различни възрастови категории при мъжете и жените, а най-бързите в L’Etape Bulgaria by Tour de France 2024 (първите трима при мъжете и при жените) ще получат като награда право на участие в „кулминационното“ L'Etape du Tour 2025 във Франция, което ще се състои по един от оригиналните етапи на "Тур дьо Франс" за 2025 г.

Организаторите на L’Etape Bulgaria информираха още, че вече тече ранна регистрация за събитието във Велинград, като всеки желаещ да се включи може да го направи до 31 март на следния линк: https://bulgaria.letapebytourdefrance.com.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доктор Дре получи звезда на холивудската Алея на славата (СНИМКИ)
Доктор Дре получи звезда на холивудската Алея на славата (СНИМКИ)
ЕС постигна споразумение за възстановяване на митата върху украински стоки
ЕС постигна споразумение за възстановяване на митата върху украински стоки