НОВИНИ

Майкъл О'Нийл: Идването на Илиан Илиев имаше позитивно влияние

Селекционерът на Северна Ирландия даде пресконференция преди двубоя в Пловдив в неделя.

Майкъл О'Нийл, Северна Ирландия
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
18:26, 07.09.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О‘Нийл призна, че идването на Илиан Илиев начело на България е имало позитивно влияние върху представянето на българския тим. Наставникът даде пресконференция преди срещата между двата тима от група 3 в Дивизия „С“ в турнира Лига на нациите.

„Нямаме контузени състезатели. Идването на новия селекционер на България със сигурност имаше позитивно влияние върху отбора, който направи силни резултати – равенства с Унгария и Сърбия, които играха на европейското първенство. Очаквам труден мач, който ще бъде срещу интересен съперник. България може да няма много опит, но пък селекционерът залага на доста нови играчи. България попадна в трудна група в квалификациите за европейското първенство", заяви О'Нийл и обърна внимание на успеха на неговия тим с 2:0 срещу Люксембург в първия двубой от групата.

"Нямаме много време между двата мача. Направихме нужните анализи след двубоя с Люксембург. Със сигурност има доста неща, които да подобряваме. Най-важното е да се възстановим пълноценно за утрешния двубой с България. Допуснахме само един гол в последните шест мача. Срещу Люксембург започнахме много добре. Със сигурност обаче гостуването е фактор. Това ще е първият домакински мач за България с публика от доста време насам и може да има и напрежение в тима, което ние трябва да използваме", каза още селекционерът на Северна Ирландия.

"В последните десет месеца бяха включени доста нови футболисти в нашия отбор. Това са играчи, които трябва да похваля, защото те изчакаха своя шанс и го използваха. Разполагаме с чудесна група футболисти, атмосферата в тима е страхотна. Със сигурност имаме прогрес, но големият тест ще бъде утре. Ще бъде труден мач срещу сериозен противник далеч от дома", обясни Майкъл О'Нийл.

Гледайте в неделя срещата България - Северна Ирландия от турнира Лига на нациите по БНТ 1 и БНТ 3. Двубоят започва в 19:00 часа, а студийната ни програма в 18:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефани Стоева отстъпи пред водачката в схемата на турнир по бадминтон в Любляна
Стефани Стоева отстъпи пред водачката в схемата на турнир по бадминтон в Любляна