НОВИНИ

Майкъл О'Нийл прави две промени за мачовете срещу България и Беларус от Лигата на нациите

На 15 октомври от 21:45 часа на стадион "Уиндзър Парк" в Белфаст българските национали ще гостуват за своя четвърти мач от група 3 на Лига С на турнира.

Майкъл О'Нийл, Северна Ирландия
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:58, 03.10.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Само две промени направи селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О’Нийл за мачовете с Беларус и България на 12 и 15 октомври в турнира на УЕФА Лига на Нациите. Северна Ирландия ще гостува най-напред в унгарския град Залаегерсег, където Беларус приема противниците си по решение на Европейската централа във връзка с войната на Русия срещу Украйна.

На 15 октомври от 21:45 часа на стадион "Уиндзър Парк" в Белфаст българските национали ще гостуват за своя четвърти мач от група 3 на Лига С на турнира.

И двете промени в състава на O’Нийл са свързани с контузии. Нападателят на Кеймбридж Шейн Лейвъри и вратарят Плимут Конър Хазард отстъпват местата си на Джейми Рийд от Стивънидж и на стража на Шефилд Уензди Пиърс Чарлс. По ирония на съдбата, Рийд пропусна мачовете през септември заради контузия, докато Чарлс беше в младежкия отбор до 21 години срещу Англия и Украйна. Иначе и двамата са били викани и преди в първия отбор на страната за приятелските мачове срещу Испания и Андора през юни.

Полузащитникът на Стоук Сити Джордан Томпсън и защитникът на Хъдърсфийлд Таун Броуди Спенсър, които и двамата трябваше да напуснат отбора през септември поради контузии, сега са отново в групата. Отново е повикан и халфът на Сейнт Мирън Каолан Бойд-Мюнс, който трябваше да напусне лагера в началото на миналия месец, за да присъства на раждането на първото си дете.

В група С3 на турнира след два кръга Беларус и България имат по 4 точки, Северна Ирландия е с 3, а Люксембург няма актив. Първият отбор в крайното класиране преминава в Лига В на турнира, а също така ще чака и място за плейофите за световното първенство през 2026 година. Заелият второ място в групата също може да се изкачи в Лига В, но ще трябва да мине през допълнителни баражи с отбори от тази дивизия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров стартира Мастърса в Шанхай срещу белгиеца Зизу Бергс
Григор Димитров стартира Мастърса в Шанхай срещу белгиеца Зизу Бергс