Македонският участник в "Евровизия" иска дует с Виктория Георгиева

от БНТ , Източник: БГНЕС
09:58, 13.06.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Още
македонският участник евровизия иска дует виктория георгиева
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Не само мисля, а сънувам дует с български изпълнител. Това сподели певецът Васил Гарванлиев, който представи Република Северна Македония на тазгодишното издание на „Евровизия“.

Той вече преговаря с няколко изпълнители. „Може да започнем с Виктория“, каза Гарванлиев, имайки предвид българската представителка на „Евровизия“.

„Уважавам българската музика, имате прекрасна традиция, прекрасни гласове. Фантастични гласове има и в класическата музика. Александрина Пендачанска е една от тях и е моя любимка“, заяви македонският певец.

Васил Гарванлиев е оптимист за отношенията между България и Република Северна Македония.

„Има негативни неща, но нека се фокусираме върху доброто“, каза той, добавяйки, че винаги гледа по-хубавото, по-светлото и по-позитивното.

За пръв път съм в София, но няма да е последен, обеща певецът.

„Има много уют и история във вашата столица. София се превръща в новия метрополис на Европа“.

За участието си в „Евровизия“ Гарванлиев каза:

„Моето желание беше да представя Република Северна Македония в най-хубава светлина. Гордея се с моята песен. Много съм доволен от „Евровизия“, която е голяма игра и емоция“.

Васил Гарванлиев все пак ще представи Република Северна Македония на "Евровизия"

Участието на Гарванлиев на песенния конкурс на Европа предизвика скандал в западната ни съседка. Той започна след излъчването на видеото към песента, в което се появиха кадри, наподобяващи българското знаме. Това предизвика лавина от недоброжелателни коментари, след което създателите на клипа официално съобщиха, че той ще бъде монтиран отново.

Малко по-късно беше разпространено интервю на Гарванлиев от преди година, в което обявява, че има и български паспорт. Певецът беше обвинен в „провокация“ и „национално предателство“.

„Беше много тежко от скандала, много грозно, много протоколи, но съм много горд, че моята жалба беше удовлетворена“, добави Гарванлиев.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Агенцията по храните започва извънредни проверки в обектите за сладолед
Агенцията по храните започва извънредни проверки в обектите за сладолед
Семейство Байдън наруши кралския протокол на срещата на Г-7
Семейство Байдън наруши кралския протокол на срещата на Г-7