НОВИНИ

Макс Верстапен ще започне от полпозишън спринтовата надпревара за Гран При на Маями

Нидерландецът постигна първо време от 1:27.641 минута, въпреки че обиколката му далеч не беше чиста, за което призна и самият той след края ѝ.

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 04.05.2024
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен ще започне спринтовата надпревара в Маями от полпозишън, след като триумфира в петъчната спринтова квалификация.

В последната ѝ част всички пилоти заложиха на една и съща стратегия със само една летяща обиколка с меките гуми, като в нея нидерландецът постигна първо време от 1:27.641 минута, въпреки че обиколката му далеч не беше чиста, за което призна и самият той след края ѝ. Втори, с 0.108 десети изоставане остана пилота на Ферари Шарл Льоклер.

Трети на стартовата решетка се нареди вторият пилот на Ред Бул Серхио Перес, а до него ще бъде изненадата на сесията Даниел Рикардо от втория екип на „биковете“. Карлос Сайнц и Оскар Пиастри оформиха третата редица, а зад тях останаха съотборниците в Астън Мартин Ланс Строл и Фернандо Алонсо.

Доста шумен провал записаха съотборниците в Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън, които отпаднаха още във втората част на квалификацията, като останаха на съответно 0.013 и 0.041 стотни от класирането за нея. Така на спринта в Маями те ще заемат 11-та и 12-та позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна боядисването на екзотични яйца в зоопарка в Бургас
Започна боядисването на екзотични яйца в зоопарка в Бургас
Световно първенство по пица: Български пицари в топ 20
Световно първенство по пица: Български пицари в топ 20