НОВИНИ

Малка е вероятността Джокович да лежи в затвора

медицинското изключение джокович било дадено заради прекаран covid
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:14, 12.01.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Много малка е вероятността Новак Джокович да бъде осъден на лишаване от свобода заради не спазената карантина в Сърбия. Това заяви за БНТ юристът по спортно право Борис Колев.

По-рано днес световният №1 разкри детайли около нарушенията, за които може да бъде подведен под отговорност.

В публикация в социалните мрежи, Джокович разкри своята версия за проблемите, в които се забърка. Тенисистът е категоричен, че по време на събитие в Белград не е знаел за положителния резултат от теста.

В поста си Ноле признава, че е направил грешка, давайки интервю за френското издание "Екип" ден по-късно, когато вече е бил наясно за резултата от теста. Сърбинът добавя, че агентът му е допуснал неточност при попълване на декларацията за влизане в територията на Австралия, като не е отбелязал, че тенисистът е пътувал извън родината си в 14-те дни преди заминаването си за Зеления континент.

Лишаване от свобода за 3 години е най-тежкото наказание в Сърбия за нарушаване на карантината.

Адвокат Колев не допуска, че личности от ранга на Джокович ще попаднат под максималната строгост на закона. В подкрепа на тезата си, Колев припомни аналогичен казус.

"Имаше подобен случай в края на 2020 г. с футболиста на Реал (Мадрид) Лука Йович, който беше нарушил карантината си и беше заснет по улиците на Сърбия и на парти, по случай рождения ден на приятелката си. Тогава също се спрягаше наказание лишаване от свобода, говореше се за 6 месеца, но в крайна сметка футболистът получи глоба от 3000 евро", заяви адвокат Борис Колев пред БНТ.

Според медиите в Австралия нарушението на карантината в Сърбия също може да повлияе на решението на емиграционните власти на Зеления континент спрямо Джокович.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удължават със седмица противоепидемичните мерки в Гърция
Удължават със седмица противоепидемичните мерки в Гърция
Реал (Мадрид) надви Барселона в голово шоу и е първият финалист за Суперкупата на Испания
Реал (Мадрид) надви Барселона в голово шоу и е първият финалист за Суперкупата на Испания