НОВИНИ

Малшанс за Даниел Асенов и Радослав Панталеев в Белград

Радослав Панталеев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 29.10.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Даниел Асенов и Радослав Панталеев не успяха да се класират за следващия етап на Световното първенство по бокс в Белград. Най-титулуваните ни участници имаха малшанс още при жребия, който ги изправи срещу доста класни противници и те допуснаха поражения в своите срещи.

В категория до 54 килограма 6-кратният европейски шампион за мъже и младежи Даниел Асенов отстъпи с 0:5 на испанеца Габриел Ескобар, с когото боксираха и на Олимпийските игри в Токио през лятото.

Поражение допусна и Радослав Панталеев. В категория до 92 килограма националът ни имаше тежък жребий, като още в първия си мач срещна кубинеца Хулио Пераса.

Бронзовият медалист от Световното първенство през 2019 г. опита да притисне съперника си, но кубинецът показа отлично придвижване по ринга и умело избягваше атаките на Панталеев. За съжаление родната звезда така и не успя да нанесе точни попадения и отстъпи с 0:5 съдийски гласа.

В събота Световното първенство в Белград продължава. В следобедната сесия, която започва от 14.00 часа, ще има двама наши участници. На ринг В, в пети мач от програмата, Рами Киуан (75 кг) ще срещне Сам Хики от Шотландия. Двубоят се очаква около 15.00 часа. В седмата среща от списъка, около 15.30 часа, Кристиян Николов (80 кг) ще премери сили с Робертас Лиоранкас (Литва).

Срещите на българските представители могат да се проследят на живо по БНТ 3.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проливните дъждове предизвикаха наводнения в Шотландия
Проливните дъждове предизвикаха наводнения в Шотландия
Що е то "метавселена" и какво се крие зад новото име на "Фейсбук"?
Що е то "метавселена" и какво се крие зад новото име на "Фейсбук"?