НОВИНИ

Ман Сити си върнаха върха във Висшата лига, Ливърпул с ценен успех в битката за Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:06, 04.05.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
ман сити върнха върха висшата лига ливърпул ценен успех битката европа
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити отново излезе на първото място в класирането на Висшата лига, след като постига класически успех с 3:0 като домакин срещу Уест Хям в отложена среща от 28-ия кръг.

На стадион "Етихад" и трите попадения паднаха след почивката, като Нейтън Аке даде аванс на домакините в 50-а минута, а двадесет по-късно голмайсторът на "гражданите" Ерлинг Холанд удвои техния аванс.

Пет минути преди края на редовното време сред голмайсторът се записа и Фол Фодън, който стреля от въздуха от дистанция, а с помощта на рикошет топката влетя във вратата на "чуковете" за крайното 3:0.

С успеха момчетата на Пеп Гуардиола събраха 79 точки и отново излязоха на една пред Арсенал в спора за титлата, като действащите шампиони на Англия имат и мач в запас. Уест Хям пък остава с 34 пункта на четири над зоната на изпадащите.

Междувременно, в Ливърпул играчите на Юрген Клоп взеха своето и постигнаха минимална победа с 1:0 като гост срещу Фулъм.

Единственото попадение за "червените" отбеляза Мохамед Салах от дузпа в 39-а минута на срещата, носейки пети последователен успех на своя тим.

По този начин Ливърпул увеличи преднината си пред Тотнъм на пет точки в битката за 5-о място, като "мърсисайдци" са на 4 пункта и от зона Шампионска лига, но отборът пред тях в подреждането Манчестър Юнайтед е с цели два мача по-малко.

Третата поредна загуба за Фулъм пък остави "котиджърс" на 10-а позиция с 45 пункта на пет зад 9-ия Брентфорд и на пет пред 11-ия Кристъл Палас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лацио се върна на 2-о място в Серия "А", битката за топ 4 става все по-ожесточена (ОБЗОР)
Лацио се върна на 2-о място в Серия "А", битката за топ 4 става все по-ожесточена (ОБЗОР)
Айнтрахт Франкфурт удари Щутгарт и стана вторият финалист в турнира за Купата на Германия
Айнтрахт Франкфурт удари Щутгарт и стана вторият финалист в турнира за Купата на Германия