НОВИНИ

Манчестър Сити е фаворит срещу Интер в повторението на финала в Шампионска лига от 2023 г.

Предстоят нови шест мача в най-силния европейски клубен турнир.

манчестър сити интер спечели трофея шампионската лига
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:00, 18.09.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

С нови шест мача днес продължава първият кръг от Шампионската лига. Сезон 2024/25 ще бъде исторически за най-престижния европейски клубен турнир, тъй като дебютира в нов формат – основна фаза, с което ще бъде сложен край на груповата фаза.

Двубоят, който ще прикове най-сериозно вниманието е между Манчестър Сити и Интер. Мачът е от 22:00 часа на стадион "Етихад" в Манчестър.

Сблъсъкът между двата тима ще бъде своеобразно повторение на финала от 2023 година, когато Манчестър Сити надви Интер с 1:0 и спечели първата си титла в Шампионската лига. Сега след силен старт на сезона, "гражданите" са фаворити за нова победа срещу "нерадзурите". Отборът на Хосеп Гуардиола не е най-стабилният в защита в момента, след като допусна гол в изминалите 3 двубоя, но въпреки това ги спечели. Ерлинг Холанд дърпа отбора напред с попаденията си и предстои да видим дали ще намери мрежата срещу Интер.

Интер е записал две победи и две равенства от четирите си срещи в Серия А през сезона. "Синьо-черните" избегнаха поражение от Монца (1:1) в последния си мач в Калчото в неделя вечер. През този уикенд пък хората на Симоне Индзаги имат градско дерби срещу Милан. И предвид новия формат на ШЛ, не се знае до колко Интер ще се вложи на максимум при гостуването на Ман Сити. Въпреки това, "гражданите" са и по-добрият отбор, като очакванията са да спечелят двубоя.

Пари Сен Жермен пък е домакин на Жирона. Двубоят е от 22:00 часа на "Парк де Пренс" в Париж.

Жирона ще чуе химна на Шампионската лига за първи път в сряда, но ще трябва да надскочи възможностите си, за да вземе нещо от визитата в Париж. Скромният каталунски клуб изненада футболния свят през миналия сезон, когато завърши трети в първенството на Ла Лига. Жирона се раздели с доста ключови играчи през лятото - Савиньо, Довбик и Алеиш Гарсия са някои от тях. И воденият от Мичел отбор изпита някои трудности този сезон, като загуби от Барселона с 1:4 и от Атлетико Мадрид с 0:3, но пък срази Осасуна с 4:0 и Севиля с 2:0.

ПСЖ започва първата си европейска кампания от шест години без Килиан Мбапе. Луис Енрике започна да планира живота си без емблематичния нападател миналия сезон, като в столичани има други млади таланти с огромни качества. Домакините спечелиха всичките си четири мача в Лига 1 този сезон с обща голова разлика 16:3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще одобри ли служебният кабинет компенсациите за бизнеса за скъпия ток?
Ще одобри ли служебният кабинет компенсациите за бизнеса за скъпия ток?
Ремонтът на НГДК продължава да се бави
Ремонтът на НГДК продължава да се бави