НОВИНИ

Манчестър Сити е новият шампион на Англия

bnt avatar logo
от Калоян Николов
22:09, 11.05.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Футбол
манчестър сити първи трофей сезона

Манчестър Сити е новият шампион на Англия. "Гражданите" вече са недостижими на върха във Висшата лига, след като Лестър победи с 2:1 Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" в мач от 36-ия кръг на първенството.

Отборът, воден от Пеп Гуардиола, спечели предсрочно своята пета титла за последните девет години. В историята си тимът има общо седем шампионски постижения.

"Гражданите" са с 80 точки на върха с 10 повече от "червените дяволи", които се провалиха срещу Лестър. До края на кампанията Юнайтед има да изиграе още три срещи, като дори при три победи няма да може да достигне "небесносините".

Манчестър Сити спечели Купата на лигата в Англия за настоящия сезон, но тимът се класира и за финала на Шампионска лига.

Лестър победи Манчестър Юнайтед като гост, а двете попадения за "лисиците" реализираха Люк Томас в 10-ата минута и Чаалар Союнджу в 66-ата. "Червените дяволи" изравниха за 1:1 през първото полувреме чрез Мейсън Грийнууд, но попадението не беше достатъчно, за да спечелят нещо на свой терен.

След успеха Лестър е на 3-ото място във временното подреждане с 66 точки, с две повече от Челси, който е четвърти, но и с мач по-малко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пд загуби точки в битката за второто място
Локомотив Пд загуби точки в битката за второто място
В "Референдум": Мнозинството от хората очакват безпристрастно служебно правителство
В "Референдум": Мнозинството от хората очакват безпристрастно служебно правителство