НОВИНИ

Манчестър Сити не даде шансове на Лестър, Холанд с нови два гола

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:07, 15.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
манчестър сити даде шансове лестър холанд два гола
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити продължава да преследва Арсенал в битката за титлата в Англия, след като в среща от 31-ия кръг надигра с 3:1 у дома състава на Лестър Сити.

Успехът доближи "гражданите" само на три пункта от върха във временното класиране преди в утрешния ден "артилеристите" да се изправят срещу Уест Хям в лондонско дерби.

"Лисиците" пък продължават да са замесени в битката за оцеляване, като за момента заемат предпоследното 19-о място с 25 точки.

Тази вечер на своя "Етихад" Сити реши крайния изход от двубоя още преди да е изминал и половин час игра, като футболистите на Пеп Гуардиола откриха резултата още в 5-а минута, когато Джон Стоунс се разписа с чудесен удар от дъгата на наказателното поле.

В 13-а минута Ерлинг Холанд удвои аванса на домакините, след като реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Вилфред Ндиди, която главният арбитър Дарън Ингланд отсъди с помощ от системата ВАР.

Не след дълго Холанд направи резултата 3:0, като този път норвежецът се възползва от извеждащо подаване на Кевин Де Бройне, който открадна топката в средата на терена.

Гостите от Лестър все пак съумяха да стигнат до почетно попадение четвърт час преди края на редовното време, а негов автор стана бившият футболист на Манчестър Сити Келеши Ихеаначо, който е продукт на академията на "гражданите" и защитаваше цветовете на първия отбор между 2015-а и 2017-а година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България започна с 8-о и 9-о място на европейското по вдигане на тежести в Армения
България започна с 8-о и 9-о място на европейското по вдигане на тежести в Армения
Патриаршеско пасхално послание: Възкръсналият Господ е начало за всеобщото възкресение на всички
Патриаршеско пасхално послание: Възкръсналият Господ е начало за всеобщото възкресение на всички