НОВИНИ

Манчестър Сити не съумя да пречупи Интер в супер сблъсъка от първи кръг на Шампионската лига

Повторението на финала от 2023 г предложи равностойна игра през първата част и пълна доминация на "гражданите" през втората.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
00:05, 19.09.2024
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
Манчестър Сити - Интер
Снимка: X / @Inter
Слушай новината

Манчестър Сити и Интер завършиха наравно 0:0 на старта на сезон 24/25 в Шампионската лига. Повторението на финала от 2023 г предложи равностойна игра през първата част и пълна доминация на "гражданите" през втората, но до гол така и не се стигна в нито една от двете врати.

В откриващите минути на двубоя съвсем очаквано "гражданите" притежаваха по-голяма част от владеенето на топката, но пък техните гости изчакваха търпеливо правилните моменти да създадат опасни контраатаки, които можеха да затруднят Едерсон. Първият точен удар бе дело на Маркъс Тюрам в 6-ата минута.

В 18-ата минута новото попълнение Савиньо центрира с левия си крак от десния фланг на нападанието към Ерлинг Холанд, който се извиси над защитниците на "нерадзурите", но изстрелът му попадна право в ръцете на Ян Зомер.

Десет минути преди края на първата част Интер не съумя да изнесе топката от собствената си половина. Джак Грийлиш реагира най-бързо и подаде към Холанд, който стреля от границата на наказателното поле, но шутът мина на сантиметри покрай вратата.

В единствената добавена минута на първата част гостите стигнаха до поредно добро положение след контраатака. Карлос Аугусто, който замени като титуляр контузения Федерико Димарко, получи подаване в наказателното поле от Мехди Тареми, но бразилецът Едерсон се справи с опасността.

Подновяването на играта започна с лоши новини за домакините. Капитанът Кевин Де Бройне получи контузия малко преди края на полувремето и бе заменен принудително от завърналия се в тима на "небесносините" Илкай Гюндоган.

Въпреки това, Сити смени предавката в средата на втората част. Първо в 69-ата резервата Фил Фоудън затрудни швейцареца Зомер след добре изградена атака на шампиона на Англия, а само минута по-късно другият появил се на почивката Гюндоган стреля от воле, но неточно.

В 76-ата минута обаче и Интер показа зъби. Дензел Дъмфрийс проби по десния фланг и центрира в наказателното поле. Топката се отклони от защитник на "гражданите" и попадна в Хенрик Мхитарян, но изстрелът на арменеца профуча над вратата пазена от Едерсон.

Три минути по-късно левият бек на домакините Йошко Гвардиол получи топката на границата на наказателото поле и със силен удар предизвика спасяване на Зомер.

Минута преди края на редовното време отново хърватинът Гвардиол бе замесен, като този път той центрира към непокрития Гюндоган в наказателното поле, но изстрелът му бе право в обсега на швейцарския страж на гостите.

Докрая на двубоя задушаващата преса на "небесносините" продължи да тормози играчите на Симоне Индзаги и в последната минута на добавеното време отново Илкай Гюндоган нанесе завършващ удар с глава, докато плонжира, но това се оказа и последното положение в мача.

В следващия кръг от груповата фаза на Шампионската лига Манчестър Сити ще гостува на Слован в Братислава на 1 октомври, когато и Интер ще приеме на "Джузепе Меаца" сръбския Цървена звезда.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борусия Дортмунд и Селтик стартираха успешно кампаниите си в Шампионската лига
Борусия Дортмунд и Селтик стартираха успешно кампаниите си в Шампионската лига
ПСЖ измъкна трите точки след вратарска грешка в 90-ата минута
ПСЖ измъкна трите точки след вратарска грешка в 90-ата минута