НОВИНИ

Манчестър Сити обърна драматично Арсенал за ЧНГ

манчестър сити обърна драматично арсенал чнг
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:25, 01.01.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Английският шампион Манчестър Сити обърна Арсенал като гост с 2:1 в двубой от 21-ия кръг на Висшата лига.

В първия ден от новата 2022 година домакините откриха резултата на "Емирейтс Стейдиъм" малко след половин час игра. Кийрън Тиърни направи силен индивидуален рейд в половината на "гражданите" и подаде по земя към Букайо Сака в наказателното поле на гостите. Полузащитникът на "артилеристите" стреля от движение и реализира в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Едерсон.

Десетина минути след началото на втората част Сити получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар за нарушение на Джака срещу Бернардо Силва в пеналтерията на Арсенал. Зад топката застана Риад Марез, който с изстрел в горния ляв ъгъл възстанови равенството в 57-ата минута.

В 59-ата минута ситуацията за домакините се влоши, след като бранителят Габриел получи втори жълт картон и остави тима си да доиграе срещата с човек по-малко на терена.

Гостите от Манчестър се възползваха от численото си предимство и нанесоха решителния си удар в 93-ата минута, когато Родри се оказа най-съобразителен в наказателното поле на "топчиите" и с удар от близко разстояние донесе трите точки за шампионите.

Съставът на Хосеп Гуардиола е убедителен лидер в класирането с актив от 53 точки, с 11 точки пред втория Челси. Арсенал пък в четвърти с 35 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск призова за прекратяване на насилието над жени
Папа Франциск призова за прекратяване на насилието над жени
По-различен начин да започнем новата година: Ледено утро край морето
По-различен начин да започнем новата година: Ледено утро край морето