НОВИНИ

Манчестър Сити охлади опитите на Байерн за обрат и оформи нов суперсблъсък с Реал Мадрид

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:03, 20.04.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
манчестър сити охлади опитите байерн обрат оформи нов суперсблъсък реал мадрид
Слушай новината

Манчестър Сити стана последният финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига, след като елиминира с общ резултат 4:1 Байерн Мюнхен в четвъртфиналите на надпреварата.

"Гражданите" пристигнаха в Германия след успех с 3:0 в първата среща у дома, а днес стигна до 1:1 като гост, което бе повече от достатъчно за момчетата на Пеп Гуардиола, за да продължат към следващата фаза.

Мачът на "Алианц Арена" започна с предимство за Байерн, които с оглед на случилото се в първата среща трябваше да търсят ранен гол и почти стигнаха до него в началните минути, когато Лерой Сане бе изведен в отлична позиция, но изстрелът на немския национал премина покрай целта.

В ответната атака Дайот Упамекано извърши нарушение като последен в отбраната срещу Ерлинг Холанд и съдията Клеман Тюрпен директно показа червен картон на бранителя, но за щастие на домакините системата ВАР подсказа на страничния съдия, че Холанд е бил в положение на засада и така картонът на Упамекано беше отменен.

Малко по-късно в хода на първата част отново френският защитник и голмайсторът на "гражданите" бяха замесени в една ситуация, при която футболистът на домакините игра с ръка в наказателното поле, но Ерлинг Холанд пропусна отсъдената дузпа, оставайки резултатът в двубоя 0:0.

Десетина минути след началото на втората част норвежецът все пак даде аванс на своя тим, разписвайки се след отлична контраатака, при която той получи извеждащо подаване от Де Бройне.

В последния малко повече от половин час от срещата футболистите на Байерн Мюнхен бяха по-активни и в крайна сметка стигнаха до изравнителния гол чрез Йосуа Кимих, който беше точен от дузпа в 83-а минута, с което фиксира и крайния резултат в сблъсъка.

По този начин отборът на Манчестър Сити за трета поредна година се класира за полуфиналите в Шампионската лига, а за втори пореден сезон там техен съперник ще бъде Реал Мадрид. През миналата кампания "гражданите" бяха много близо до това да отстранят испанския клуб, но всички си спомняме как в реванша на "Сантяго Бернабеу" два гола на Родриго в добавеното време на срещата обърнаха изцяло развоя на сблъсъка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънце на запад, валежи на изток днес
Слънце на запад, валежи на изток днес
Интер отново е полуфиналист в Шампионската лига 13 години по-късно след шестголово реми в реванша с Бенфика
Интер отново е полуфиналист в Шампионската лига 13 години по-късно след шестголово реми в реванша с Бенфика